Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Tiguan HyMotion

Nieuws: Volkswagen Tiguan HyMotion

SUV op waterstof

13.02.2008

De Volkswagen Tiguan HyMotion gunt ons een blik in de toekomst. Het prototype op basis van de nieuwe SUV Tiguan is voorzien van een brandstofcel. Dat betekent dat de auto wordt aangedreven dankzij waterstof en daardoor geheel emissievrij is. Volkswagen laat daarmee zien hoe ver de ontwikkeling van de brandstofcel inmiddels is.

De brandstofcel is volop in ontwikkeling. Volgend jaar zal BMW de HydroGen7 in serieproductie nemen en daarmee neemt de Beierse autofabrikant het voortouw in de introductie van waterstofauto´s. Uiteraard haken ook andere grote autofabrikanten aan. Volkswagen is daar één van. Na diverse conceptcars presenteert Volkswagen nu een model dat relatief goed in productie lijkt te kunnen gaan.

Redelijke prestaties, emissievrij

Volkswagen TiguanDe Tiguan HyMotion heeft onder de motorkap een brandstofcel liggen. Dankzij waterstof kan deze brandstofcel elektriciteit produceren. Hierbij komt geen schadelijke uitstoot vrij. De vrijgekomen elektriciteit wordt opgeslagen in de accu´s die onderin de auto liggen en drijven vervolgens de elektromotor aan. Alles bij elkaar opgeteld weet de Tiguan een vermogen van 136 pk op de wielen over te brengen. En dat zorgt voor een 0-100 km/h sprint in 14 seconden en een topsnelheid van 150 km/h.

Op weg naar serieproductie

Met de Tiguan HyMotion laat Volkswagen zien volop te werken aan de ontwikkeling van een brandstofcel voor serieproductie. Men is veel aan het testen om de brandstofcel verder te ontwikkelen en klaar te stomen voor serieproductie. Ook de Space Up! Blue is daarvan een goed voorbeeld. Dat de brandstofcel belangrijk is voor de toekomst staat in ieder geval buiten twijfel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model