Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Volkswagen Space Up! Blue

Nieuws: Volkswagen Space Up! Blue

Emissievrij

14.11.2007

In Los Angeles heeft Volkswagen de Space Up! Blue onthuld. De conceptcar is een vervolg op de onlangs gepresenteerde Space Up! maar wordt in dit geval aangedreven door een brandstofcel die een elektromotor van energie voorziet. Ook de zonnepanelen en de mogelijkheid om de auto via het stopcontact op te laden zijn zeker noemenswaardig.

Foto's: Nieuws Volkswagen Space Up! BlueMet de presentatie van de Up! (IAA Frankfurt) liet Volkswagen al weten dat er aan een compacte modelserie gewerkt wordt. Ook de conceptcar Space Up! die in Tokyo zijn werelddebuut beleefde is daarvan een voorteken. Volkswagen gaat nu nog een stapje verder en laat zien dat de Space Up! ook is toe te passen als ´zero emission vehicle´ en daarmee klaar is voor de toekomst.

Warme brandstofcel

Foto's: Nieuws Volkswagen Space Up! BlueVoor de aandrijving is gekozen voor een warme brandstofcel. Deze is in eigen huis ontwikkeld en heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een koude brandstofcel. Zo is hij lichter, compacter en is er minder randapparatuur nodig. Daardoor is hij ook nog eens goedkoper en dat komt goed van pas met het oog op serieproductie. Volkswagen heeft de brandstofcel voorin de Space Up! Blue geplaatst. Hij drijft de 61 pk sterke elektromotor aan die achterin ligt. Als brandstof wordt uiteraard waterstof gebruikt en dat haalt men uit de tanks die onder de vloer liggen. Er is hierdoor een actieradius van 250 km mogelijk.

Accu´s, zonnencollectoren en plug-in

Foto's: Nieuws Volkswagen Space Up! BlueBehalve dankzij de brandstofcel, kan de elektromotor ook worden aangedreven door het pakket van 12 Lithium-Ion accu´s. Deze zijn geplaatst onder de achterbank en zijn zowel op te laden via het stopcontact (plug-in) als via de zonnecollectoren op het dak. Wanneer de accu´s volledig zijn opgeladen kan een afstand van 100 km worden verreden. De prestaties van de Space Up! Blue zijn voldoende voor gemiddeld stadsverkeer. Zo is de acceleratie van 0-100 km/h in 13,7 seconden afgelegd.

Vier personen

Foto's: Nieuws Volkswagen Space Up! BlueOm voldoende plaats te bieden aan zijn inzittenden is de compacte Space Up! Blue handig ingedeeld. De portieren openen in tegengestelde richting en dankzij het ontbreken van een B-stijl is de instap gemakkelijk. Vier passagiers kunnen comfortabel plaatsnemen en er is ruimte voor 220 liter bagage. Wanneer de achterstoelen en de passagiersstoel worden neergeklapt is er 1.005 liter beschikbaar. Met zijn lengte van 3,68 m, breedte van 1,63 m en hoogte van 1,57 m is de Space Up! Blue nog kleiner dan een Fox.

Productieplannen

Over de productieplannen is op dit moment nog niets bekend. Maar Volkswagen heeft niet onder stoelen of banken gestoken aan een compacte modelserie te werken. De Up-modellen zijn hiervan absoluut voorbodes. We wachten het af.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model