Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Snowareg

Nieuws: Volkswagen Snowareg

De Volkswagen Snowareg

27.12.2012

Er zijn maanden in Scandinavië waar je zelfs met een potige 4x4 geen meter ver komt. Hevige sneeuwval blokkeert ieders weg. De Zweden hebben daar wat op gevonden: de Volkswagen Snowareg.

De Snowareg is een 'uitvinding' van Volkswagen Group Sverige, kort gezegd de Zweedse importeur van Volkswagen. Eigenlijk is dit sneeuwmonster een normale Touareg met alle vertrouwde luxe en comfort aan boord, maar dan zonder ronde wielen. Die hebben de heren van het Amerikaanse Mattracks verruild voor een set rupsbanden. Hier en daar de wielkasten nog ietwat 'bijknippen' en gaan met deze witte banaan!

V8 TDI
De rupsbanden worden in gang gezet door een 4.2 V8 TDI-diesel met 340 pk en 800 Nm aan koppel. Geef de Snowareg op sneeuw de sporen en deze uit de kluiten gewassen sneeuwscooter bereikt een topsnelheid van 64 km/h. Voor een straatlegale Touareg is dat natuurlijk beschamend, maar over sneeuw lijkt ons dat best snel te zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model