Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Scirocco

Nieuws: Volkswagen Scirocco

Scirocco GTS geeft knipoog naar jaren 80

31.05.2012

Met een knipoog naar het origineel uit de jaren ’80 presenteert Volkswagen de Scirocco GTS. Op de volgende week gehouden Auto Mobil International in Leipzig zal het model zijn debuut beleven.

Jubilea zijn voor veel automerken een uitstekende gelegenheid om aan de hand van de nieuwste modellen terug te verwijzen naar vervlogen tijden. Zo ook voor Volkswagen dat de Scrirocco GTS van 2012 presenteert, een verwijzing naar het origineel dat dit jaar dertig jaar geleden het levenslicht zag. Hoewel de moderne Scirocco GTS maar weinig raakvlakken kent met het origineel draait het feitelijk allemaal om het hedendaagse model een duwtje in de rug geven. Het aandikken van de sportieve looks staat daarin natuurlijk centraal.

Thunder
De Scirocco GTS kenmerkt zicht door een nadrukkelijk aanwezig zwart striping met rode bies over de carrosserie. Volkswagen liet zich hiervoor inspireren door racewagens uit de jaren '70 en '80 en ook de speciale 18 inch lichtmetalen wielen met de naam Thunder moet historische herinneringen oproepen. Rood is daarnaast ook te vinden op de spiegelkappen, in de GTS-emblemen, remklauwen en het stikselwerk van het lederen interieur. In de motorsteunen hangt de moderne 2.0 liter turbomotor met 210 pk, maar de deels golfbalachtige pookknop verwijst dan wel weer naar de GTS uit 1982.

Of Volkswagen de Scirocco GTS als speciale uitvoering op de markt gaat brengen is vooralsnog onbekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model