Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Scirocco

Nieuws: Volkswagen Scirocco

Eerste details VW Scirocco

19.02.2008

In aanloop naar zijn presentatie in Genève maakt Volkswagen de eerste details van de Scirocco bekend. De nieuwe compacte sportauto van Volkswagen zal leverbaar worden met diverse benzinemotoren en een diesel. Bovendien ligt de nadruk op sportiviteit en grijpt Volkswagen graag terug naar de Scirocco van weleer. Helaas ontbreekt het momenteel nog aan foto´s.

Volkswagen SciroccoIn de jaren '70 van de vorige eeuw wist Volkswagen veel aanzien te vergaren met de Scirocco. De opvallende sportauto werd in 1981 vervangen door de tweede generatie, maar daarna bleef het lange tijd stil. In 2006 werd op de Autosalon van Parijs een eerste levensteken getoond van een compleet nieuwe Scirocco. In de vorm van de IROC Concept probeerde Volkswagen ons alvast op te warmen voor de komst van het nieuwe model. Dit jaar is het eindelijk zover en zal Volkswagen een compleet nieuwe Scirocco bij de dealers binnenrijden.


Eerste details

Volkswagen SciroccoIn aanloop naar zijn werelddebuut in Genève geeft Volkswagen alvast de eerste details van het model vrij. Zo is bekend gemaakt dat er diverse benzinemotoren en één diesel leverbaar worden. Alle motoren zijn voorzien van directe injectie en een turbo. Tevens zal de nieuwe 7-traps DSG-versnellingsbak leverbaar worden in de Scirocco. Om de nadruk op sportiviteit te leggen wordt elke Scirocco standaard geleverd met een sportonderstel, sportstoelen en 17 inch lichtmetalen wielen. Een elektrisch verstelbaar panoramadak zoals we dat ook uit de Alfa Brera kennen wordt eveneens leverbaar.

Design
Over het design is nog weinig te zeggen. De foto´s bij dit artikel tonen de IROC Concept. Eerdere spyshots lieten echter al zien dat het definitieve ontwerp weinig af zal wijken van de in Parijs gepresenteerde IROC Concept. Op 4 maart weten we meer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model