Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Scirocco

Nieuws: Volkswagen Scirocco

Doek valt voor Scirocco in Nederland

15.10.2012

Niet alles wat Volkswagen aanraakt verandert in goud, zo is wel gebleken met de Scirocco. De sportieve coupé leek alles in zich te hebben om een kaskraker te worden, maar het mocht niet zo zijn en nu verdwijnt hij uit de Nederlandse prijslijsten.

Na een afwezigheid van meer dan 15 jaar introduceerde Volkswagen in 2008 weer een Scirocco. De nieuwe Scirocco was onderhuids sterk verwant aan de Golf GTI maar kreeg het strakke koetswerk van een coupé. Meteen kende de tweedeurs Volkswagen een voortvarende verkoopstart en een kassucces leek gegarandeerd. In Nederland bleek men echter terug te deinzen voor de vanafprijs die op bijna 30 mille lag. En ook veel wagenparkbeheerders zagen in de Scirocco geen geschikte acquisitie waardoor de Scirocco een zeldzame verschijning op de Nederlandse weg is geworden.

Restvoorraad
Vanwege de tegenvallende verkoopresultaten heeft Volkswagen-importeur Pon besloten geen nieuwe Scirocco's meer te bestellen bij de fabriek. De komende periode staan in Leusden nog wel enkele tientallen exemplaren gereed voor liefhebbers die toch nog een ongebruikte Scirocco willen aanschaffen. Volgend jaar staat een flinke facelift gepland voor de Scirocco. Doorgaans biedt zo´n vernieuwingsslag perspectief. Pon heeft echter nog niet besloten of het model dan terug zal keren naar Nederland.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model