Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Volkswagen Scirocco Cup 2010

Nieuws: Volkswagen Scirocco Cup 2010

Bio-aardgas in VW Scirocco Cup

04.11.2009

Het milieuvirus dringt ook door tot de racerij. Volkswagen gaat namelijk in 2010 starten met een nieuwe Cup waarin geprepareerde Scirocco’s rijden met bio-aardgas als brandstof. De racecompetitie bespaart de wereld hiermee voor 80% aan schadelijke stoffen.

"Alle beetjes helpen" moet Volkswagen Motorsport gedacht hebben bij het organiseren van de nieuwe Scirocco Cup 2010. Hoewel de bolides slechts een beperkt aantal keren in actie komen wordt het milieu toch voor (maximaal) 80% minder belast met schadelijke stoffen.

GT24-CNG
Volkswagen SciroccoDe racewagens in de Scirocco Cup, die overigens de Polo Cup aflost, zijn afgeleid van de Scirocco GT24-CNG die furore wist te maken tijdens de afgelopen 24 Uren van de Nurbürgring. Aangedreven door een 2.0 liter TSI-blok leveren de racebolides 250 pk welke allen uitsluitend op de voorwielen worden losgelaten. Een DSG-transmissie met zes versnellingen zorgt voor de krachtoverbrenging, en om zo min mogelijk tijd met het schakelen te verliezen kunnen de verzetten gewisseld worden middels de peddels achter het stuurwiel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model