Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Routan

Nieuws: Volkswagen Routan

MPV op Chrysler-basis

13.02.2008

Volkswagen heeft in de Verenigde Staten een zevenpersoons MPV onder de naam Routan onthuld. De Routan zal alleen leverbaar worden in de VS en combineert designtrekjes van de Tiguan met die van de Chrysler Voyager. Die laatste heeft namelijk zijn technische basis geleend aan de Routan.

Volkswagen gaat zich de komende jaren extra concentreren op de Amerikaanse markt. Om aldaar hogere verkoopcijfers te realiseren heeft Volkswagen zich toegelegd op de ontwikkeling van modellen specifiek voor deze markt. Een voorbeeld daarvan is de onlangs gepresenteerde Passat CC die vooral in de VS hoge ogen moet gaan gooien. Echt specifiek voor deze markt presenteert Volkswagen nu de Routan. Deze zevenpersoons MPV zal in Europa niet leverbaar worden en dus ook niet de opvolger van de Sharan zijn.

Chrysler Voyager als basis

Volkswagen RoutanOm ontwikkelingstijd- en kosten te besparen heeft Volkswagen de hulp ingeroepen van Chrysler. De Voyager werd als basis gebruikt voor de ontwikkeling van deze MPV. Om er toch een echte Volkswagen van te maken heeft het designteam diverse stylingkenmerken van onder meer de Tiguan in het model verwerkt. We zien dan ook een typisch Volkswagen-front met de kenmerkende V-grille en de scherp gesneden koplampen van de Tiguan. Ook aan de achterzijde oogt het model als een Volkswagen.

Comfortabel zevenpersoons interieur

Het interieur biedt plaats aan zeven personen. Voorin vinden we twee comfortabele stoelen die in tal van richtingen verstelbaar zijn. Wie achterin wil stappen kan met een druk op de knop de elektrisch bedienbare deuren openen en plaats nemen op één van de drie stoelen op de tweede zitrij.Volkswagen routan De derde rij bestaat uit een tweetal stoelen waardoor in totaal zeven volwassenen comfortabel plaats moeten kunnen nemen in de MPV. Voor extra vermaak is een rear entertainment systeem leverbaar dat bestaat uit twee 9 inch schermen, een DVD-speler en draadloze hoofdtelefoons. Verder is de Routan leverbaar met een touchscreen navigatiesysteem en een elektrisch bedienbare achterklep. Speciaal voor de Amerikanen zijn er maar liefst 13(!) bekerhouders gemonteerd.

Twee V6-motoren

Volkwagen RoutanHet motorengamma van de Routan bestaat uit een 3.6 liter V6 met een vermogen van 197 pk en een 4.0 liter V6 met een vermogen van 251 pk. Aangezien ook de Amerikanen tegenwoordig een wat sportievere afstemming wensen is de auto afgesteld naar Europese maatstaven wat betreft rij-eigenschappen en comfort.

Zomer 2008

Vanaf deze zomer zal de Routan bij de Amerikaanse Volkswagen-dealers in de showroom staan. De prijzen beginnen bij $ 25.000,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model