Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Race Touareg

Nieuws: Volkswagen Race Touareg

Straatlegale Dakar-Touareg

01.02.2011

Naar aanleiding van het opnieuw heer en meester zijn in Dakar – nummers één, twee en drie bij de auto’s – heeft Volkswagen deze Touareg gebouwd. Heel toepasselijk heet het monster “Race Touareg”, alsof dat al niet duidelijk was.

De Race Touareg is een sterk afgeleide versie van de Race Touareg 3 waarmee Volkswagen ook de afgelopen editie van de Dakar Rally domineerde. Op de showkleur Magic Morning, een parelwitte lak met een goudkleurig gloed, na wijkt de Race Touareg visueel eigenlijk nauwelijks af van de Dakar-versie. De 18 inch BBS-wielen zijn zelfs identiek, alleen voor de gelegenheid gedoopt in een goudbad. Onderhuids gaat een motor schuilt die 310 pk biedt. Daarbij wordt niet vermeld of het hier om een benzine of een diesel gaan. Aangezien de Race Touareg 3 tevens dit vermogen bevat gaan we uit van een TDI.

Productie please!
RacetouaregBinnenin gaat het er een tikkeltje minder spartaans aan toe, maar is het nog altijd behoorlijk primitief. Recaro-racekuipen houden bestuurder en bijrijder stevig op de plek en de cockpit is er puur op gericht alleen het noodzakelijke te bieden om geasfalteerde duinen te trotseren. De Volkswagen Race Touareg is namelijk straatlegaal, al laat Volkswagen niets los over productieplannen. Alstublieft Volkswagen, doe het!

Nasser Al-Attiyah
RacetouaregNiet alleen de overwinning van Dakar Rally 2011 wordt met de Volkswagen Race Touareg gevierd, ook de snelste rijder in wat de zwaarste race ter wereld wordt genoemd wordt ermee geëerd door hem tijdens de Qatar Motor Show te onthullen; winnende coureur van 32ste editie Nasser Al-Attiyah is namelijk een Qatarees. Hij wist dit jaar de anders fabrieksrijders van Volkswagen Giniel de Villiers (winnaar 2009) en Carlos Sainz (winnaar 2010) nipt voor te blijven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model