Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Polo

Nieuws: Volkswagen Polo

Vernieuwde Volkswagen Polo BlueGT, CrossPolo en BlueMotion

03.03.2014

De reguliere drie- en vijfdeurs Polo hebben we al in hun nieuwe jasje kunnen tonen, maar het gamma is door de jaren heen veel uitgebreider geworden. Volkswagen presenteert die vandaag. Maak kennis met de vernieuwde Polo BlueGT, de CrossPolo en een nieuwe BlueMotion-variant.

We beginnen bij de nieuwe BlueMotion TSI. Waar we helaas al meteen een manco bij op moeten merken. Het model komt namelijk niet in aanmerking voor 14% bijtelling, in tegenstelling tot zijn TDI-broeder die die felbegeerde status wel heeft. Het 1.0 liter driecilindertje zit met een uitstoot van 94 g/km net boven de grens. Dat neemt niet weg dat de 90 pk sterke BlueMotion TSI daardoor privé nog wel een heel interessante auto is. Zeker met zijn verbruik van ruim 1 op 24.

BlueGT
Iets minder zuinig, maar wel een stuk spannender, is de Volkswagen Polo BlueGT. De 1.4 TSI in die auto had voorheen 140 pk, maar krijgt een oppepper naar 150 pk. Een lekker sterk blok dus, zeker voor dit formaat auto. De BlueGT gebruikt cilinderuitschakeling om het verbruik (1 op 21) en de uitstoot te drukken. Evenals de 1.0 liter variant zit deze Polo BlueGT daardoor in de 20%-bijtellingsklasse.

CrossPolo
De avontuurlijke CrossPolo is eveneens aan de verjongingskuur onderworpen. Daarbij is zijn stoere look gebleven, maar ondergaat het model dezelfde wijzigingen als de reguliere Polo's. De bumpers zijn wat strakker getekend en de lichtunits vernieuwd. Twee nieuwe lakkleuren - Honey Orange en Titanium Beige - bieden je net even een iets andere keuze. Verder meldt Volkswagen dat 17-inch lichtmetalen wielen tot de standaarduitrusting behoren, evenals sportstoelen en contraststiksels in het interieur.

Het vernieuwde Polo-gamma staat volgende week op de Autosalon van Genève. Eind mei zullen de modellen hun weg naar de Nederlandse dealers vinden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model