Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Polo WRC

Nieuws: Volkswagen Polo WRC

VW Polo R WRC Rally klaar voor de start

10.12.2012

Vanaf seizoen 2013 zal Volkswagen de rallyvelden weer gaan betreden. Na jarenlange afwezigheid zal het merk de Polo R inzetten om de competitie nieuw leven in te blazen. En de eerste tekenen zijn veelbelovend.

Het deelnemersveld van het WRC is behoorlijk in beweging. Citroën zal naast Volkswagen nog het enige fabrieksteam zijn. MINI heeft zich officieel teruggetrokken, Ford heeft de handdoek in de ring gegooid en Subaru en Mitsubishi doen al jaren niet meer mee. Gelukkig is ook Hyundai, met de i20 WRC, van plan zich in de strijd te werpen waardoor het speelveld alsnog variatie bevat.

Citroën in het vizier
Maar goed, terug naar Volkswagen. Die gaan met deze Polo R WRC Rally volop de strijd aan om Citroën nu eindelijk eens van die wereldtitel te beroven. Om die strijd ten volste aan te kunnen gaan monteert Volkswagen Motorsport een 1.6 liter TSI-motor met 315 pk en 425 pk in de motorsteunen. In combinatie met een leeggewicht van 1.200 kg kun je je wel voorstellen dat de opgegeven sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 3,9 seconden niet te optimistisch is. De topsnelheid van 200 km/h moet voldoende zijn om op de krappe rallywegen te kunnen pieken.

Spoilerwerk
Heldhaftig als de Polo R WRC Rally eruitziet heeft hij wat looks betreft niets te klagen. Hier moet je mee weten te imponeren. De enorme achtervleugel - die we op de straatlegale Polo R WRC missen - zorgt samen met de flinke uitgeklopte body en gapende voorbumper voor een imageboost van jewelste. Wat dat betreft geen klagen. Nu alleen nog naar het podium rijden als zullen routiniers Sébastien Ogier, Jari-Matti Latvala en Andreas Mikkelsen ook daar wel garant voor durven staan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model