Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Polo WRC R Street

Nieuws: Volkswagen Polo WRC R Street

Polo WRC Street door B&B is lekker stoer

28.11.2013

De 2.0 liter TSI van Volkswagen is op zichzelf al een heerlijk blokje, kijk maar naar de Golf R en de Audi S3. Maar dat er uit die vierpitter nog eens 67 pk gehaald kan worden, dat hadden we niet verwacht.

220 pk loslaten op het formaatje auto die mensen tot voor kort nog louter voor de boodschappen aanschaften laat de banden al flink schroeien. Laat staan als daar nog eens 150 pk bijkomt! Je zou haast gaan denken dat zoveel kracht op de Polo's relatief nuchtere ophanging gewoonweg niet fijn meer rijdt. Toch beweert B&B Automobiltechnik (uit Duitsland uiteraard) dat hun Polo op basis van de best exclusieve WRC R Street prima te controleren is. Betere dempers en specifieke sportveren zorgen daartoe, alsook extra stabilisatoren en krachterigere remmerij met zes zuigers per schijf vóór en achteraan vier klauwen op elk schijf.

Zoeken naar de poolster
Kenners en de betere rekenaars weten allang over hoeveel vermogen we praten. Precies, een hemeltje-lieve 365 pk. In een Volkswagen Polo! Vind je dat nogal riant? Wij wel. Maar we zijn nog meer onder de indruk van het behaalde koppel dat B&B uit de 2.0 liter TSI heeft weten te trekken: 510 Nm. Daarmee scheur je een A 45 AMG bij wijze van spreken aan flarden. Toch wint die officiële recordhouder van de meeste peekaa's per liter het van de B&B Polo WRC R Street tijdens een stoplichtsprintje. Een halve tel sneller is deze Benz en waarschijnlijk omdat 'ie over vierwielaandrijving beschikt versus voorwielaandrijving voor een van de heetste Polo's die wij ooit beschreven. Wie zijn WRC R Street bij B&B achterlaat kan maar meteen een abonnement bij de bandenboer om de hoek afsluiten. Of gewoon iets minder vaak de blauwe Polestar van dichtbij bekijken. Want ja, ook die onlangs gepresenteerde Zweedse rij-ijzers moeten buigen voor deze zwaar gepeperde Polo als deze vanuit rust in 17,1 seconden naar 200 km/h knalt. Kost dat? Voor € 7.950,- doet B&B zaken met je. Exclusief auto uiteraard.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model