Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Polo R WRC

Nieuws: Volkswagen Polo R WRC

VW Polo R WRC overtreft alle verwachtingen

10.12.2012

De snelste Volkswagen Polo ooit gemaakt. Ja, met dit statement weten we meteen waar we mee te maken hebben. Deze Polo R WRC is geen lieverdje. Met zijn 220 pk sterke 2.0 liter viercilinder staat hij op hetzelfde prestatieniveau als de echte WRC-auto op basis van de Polo.

Natuurlijk is een Polo GTI leuk, maar echt sensationeel wordt het daarmee nooit. Volkswagen liet bij de ontwikkeling daarvan duidelijk ruimte over voor een R-uitmonstering. En die stelt niet teleur. Sterker nog, die overtreft onze verwachtingen. En ongetwijfeld die van de concurrentie. Met zijn 220 pk en 350 Nm sterke tweeliter TSI-motor is de Polo R WRC namelijk niet alleen de sterkste en snelste Polo ooit, maar laat hij ook al zijn concurrenten achter zich. Sprinten naar 100 km/h doet de ´WRC-auto voor de openbare weg´ in 6,4 seconden en de topsnelheid ligt op 243 km/h. Met een Polo hè!

Bescheidenheid
Zoals het een Volkswagen betaamt is die sportiviteit weinig opzichtig. Eigenlijk wel jammer, want als je dit soort prestaties weet neer te zetten en afgeleid bent van een WRC-auto mag je het wat ons betreft uitschreeuwen. Nee hoor, de Polo R WRC houdt het als altijd bescheiden. Het meest opvallend is misschien nog wel de achterspoiler, al is ook die binnen alle proporties. Verder zien we nieuw bumperwerk met aan de voorzijde lekker grote luchtinlaten, een dubbele uitlaat achteraan en speciale 18 inch wielen. De blauw/grijze striping is geheel in de huisstijl van Volkswagen Motorsport uitgevoerd en de WRC-print geeft duidelijk aan dat deze Polo sterke banden met de rallysport onderhoudt.

Gelimiteerd
Wie de Polo R WRC op de oprit wil zetten moet nog wel even geduld hebben, maar ook snel zijn. De verkoop start pas in september 2013, maar de oplage is wel beperkt tot 2.500 exemplaren. In Nederland zal het prijskaartje niet mals zijn. Volkswagen Duitsland rekent bijna 34 mille voor de auto.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model