Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Polo R WRC

Nieuws: Volkswagen Polo R WRC

Volkswagen gaat WRC rijden

09.05.2011

Het World Rally Championship (WRC) begint zijn glans weer terug te krijgen. Na lang gedomineerd te zijn door slechts twee fabrikanten begint het deelnemersveld aan merken weer aardig divers te worden. Ook Volkswagen stapt in, en wel met de Polo R.

Subaru, Mitsubishi, Toyota, Peugeot, Citroën, Lancia en Audi, er zijn periodes geweest waarin het aantal deelnemende autofabrikanten aan het WRC uiteenlopend was. Maar in de loop der tijd haakten steeds meer merken af, zo veel zelfs dat er tot voor kort slechts twee fabrikanten trouw bleven aan de sport: Ford en Citroën. Strijd werd er nog altijd geleverd tussen de WRC-fabrieksteams, maar de glans was er toch wel een beetje vanaf. Alsof je jarenlang enkel naar de voetbalwedstrijd FC Twente - Ajax moet kijken. Op dit moment is het WRC gevuld met drie tegen elkaar vechtende fabrikanten; dat zijn nog altijd Citroën (DS3 WRC) en Ford (Fiesta WRC) en onlangs verheugde MINI ons met de Countryman WRC terug te keren naar waar het voor hun allemaal begon. En nu kondigt ook Volkswagen aan in te stappen. Oude WRC-tijden lijken daarmee te herleven.

Polo R WRC
Volkswagen Polo R WRCNa drie opeenvolgende overwinningen in de Dakar Rally vindt Volkswagen het leuk om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Vanaf 2013 zal het Duitse merk aan de start van het WRC verschijnen met een speciaal geprepareerde Polo. Deze Polo R WRC zal reglementair worden uitgerust met een 1.6 liter turbomotor waarvan het maximale vermogen 300 pk bedraagt. De rest van Volkswagen's nieuwe rallykanon is uiteraard ook helemaal aangepast om aan de geldende FIA-eisen te voldoen. Volkswagen is overigens niet geheel onbekend met de rallysport. In de jaren '80 nam het deel aan het Groep A kampioenschap wat Kenneth Eriksson met een Golf GTI 16v won voor Volkswagen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model