Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Polo GTI

Nieuws: Volkswagen Polo GTI

Volkswagen Polo GTI (met handbak) geprijsd

04.06.2015

De vernieuwde Polo GTI werd al in september vorig jaar voorgesteld – op de Autosalon van Parijs – maar staat pas deze maand bij de dealer. Volkswagen komt het lange wachten evenwel goedmaken door naast de prijzen meteen de versie met handbak in het leveringsgamma op te nemen.

Net als bij de minder bedeelde uitvoeringen is de vernieuwingsronde van de Volkswagen Polo GTI vooral technisch van aard. De Polo-topper krijgt zelfs de beschikking over een compleet nieuwe motorblok. De 1.4 TSI met 180 pk werd namelijk gewipt ten faveure van een 1.8 liter TSI met 192 pk. Mede door het significant grotere slagvolume stijgt het koppel van 250 naar een adequate 320 Nm. De vernieuwde Polo GTI accelereert hierdoor in 6,7 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid ligt niet eens zo ver meer af van de 'magische' 250 km/h. Bij 236 km/h is de koek op.

Prijzen
De Polo GTI is leverbaar als drie- en vijfdeurs en voortaan uit te rusten met handgeschakelde versnellingsbak met 6 verzetten. De puristen zullen hier blij mee zijn en het maakt de Polo GTI nog betaalbaarder ook. De prijslijst begint bij € 25.490,-. Wil je het schakelwerk liever aan de vertrouwde DSG-automaat overlaten, dan ben je minstens € 25.890,- kwijt. De meerprijs voor de vijdeursuitvoering bedraagt € 460,-.

Uitrusting
Qua basisuitrusting verschillen de beide versies niet van elkaar. Elke Polo GTI is altijd voorzien van 17 inch lichtmetalen wielen, rode remklauwen, een grille met honingraatstructuur plus rode accentstreep en zwarte zijskirts. Binnenin wordt getrakteerd op sportief gevormde stoelen met GTI-ruitjesmotief, een lederen sportstuurwiel en een GTI-instrumentarium met rode naalden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model