Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Polo GTI

Nieuws: Volkswagen Polo GTI

Volkswagen laat de Polo GTI los!

19.02.2010

Dit zijn de eerste beelden van de kleinste GTI uit de stallen van Volkswagen. Zoals verwacht deelt de Polo GTI zijn techniek met dat van de Seat Ibiza Cupra. Op de Autosalon van Genève beleeft het nieuwe topmodel binnen het Polo-gamma zijn debuut.

Het design van de heetste Polo kent typische Volkswagen GTI-elementen, maar de techniek lijkt één-op-één gedeeld te zijn met de Seat Ibiza Cupra. De Volkswagen Polo GTI beschikt over dezelfde 1.4 TSI-motor met eveneens 180 pk gekoppeld aan de 7-traps DSG-transmissie. En net als bij de snelle Spanjaard zal een handgeschakelde variant niet leverbaar zijn. De Polo GTI weet in 6,9 seconden vanuit stilstand naar de honderd te sprinten en een topsnelheid van iets meer dan 220 km/h te noteren. Om al het vermogen in goede banen via de voorwielen naar het wegdek te leiden wordt een XDS-differentieel gemonteerd. De sportiviteit wordt kracht bijgezet door het 15 mm verlaagde onderstel en het sportuitlaatsysteem. En als dat net zo klinkt als bij de huidige Polo GTI dan wordt dat smullen!

Typisch GTI
Volkswagen Polo GTIZonder er een meter mee te hebben gereden kunnen we al concluderen dat de Polo GTI een échte GTI is. Overeenkomstig met de Golf GTI zijn onder meer de rode omlijsting van de grille, het kenmerkende ontwerp van de 17 inch lichtmetalen wielen en de honingraatgrille. Maar ook de ´Jacky´ stoelbekleding, het afgeplatte stuurwiel en de rode bies om de matten ademenen een typische GTI-sfeer uit. Uniek voor dit segment is bovendien de LED-dagrijverlichting in de koplampunits. Na zijn debuut op de Salon van Genève zal de nieuwe Polo GTI vanaf deze zomer bij de dealers staan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model