Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Polo Bluemotion

Nieuws: Volkswagen Polo Bluemotion

87 g/km!

06.03.2009

Volkswagen heeft de gloednieuwe Polo nog maar net onthuld of vraagt al weer aandacht voor een studiemodel op basis van deze Polo. Het gaat hier om een energiezuinige versie onder het Bluemotion label.

Volkswagen blaast gelijk hoog van de toren; dit is de meest brandstofefficiënte vijfzitter ter wereld. Geen loze woorden van de Duitse fabrikant, want de Polo Bluemotion heeft een verbruik van 3.3 liter per 100 km. De uitstoot van het model is met 87 gram per kilometer ook laag te noemen. Deze waardes zijn mogelijk door de gloednieuwe 75 pk sterke 1.2 liter TDI dieselmotor te koppelen aan energiebesparende maatregelen.

Aërodynamische wijzigingen
Volkswagen PoloGeen hybride toepassingen voor de Bluemotion, maar wel een verbeterde aërodynamica. Zo is de gehele body met 10 mm verlaagd en zijn er wijzigingen aan carrosserieonderdelen. De grille is bijvoorbeeld licht gewijzigd en ook onder de auto zijn diverse zaken veranderd. In combinatie met lage rijweerstandbanden zorgen de maatregelen voor een besparing van 0,8 l/100 km.

Marktintroductie in 2010
Volkswagen PoloMeer brandstofbesparende technieken heeft de Polo Bluemotion in vorm van een start-stop systeem en een regeneratief remsysteem. Daarnaast moet een schakelindicator, alsmede een bandenspanningsmeter zorgen voor een milieubewuste rijstel. Het hier getoonde model mag dan nog wel een studiemodel wezen, in 2010 gaat de Polo Bluemotion vrijwel ongewijzigd in productie. Met het gunstige verbruik en de lage emissie kan het model op een lage bijtelling rekenen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model