Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Polo BlueGT

Nieuws: Volkswagen Polo BlueGT

Volkswagen geeft richtprijs Polo BlueGT

11.07.2012

De vanafprijs van de Polo BlueGT zal om en nabij 20 mille liggen. Dat heeft de Nederlandse importeur van het merk zojuist bekend gemaakt. De definitieve vanafprijs zal volgen rond de marktlancering in oktober.

Dat de vanafprijs van de Volkswagen Polo BlueGT rond de € 20.000 ligt verbaast ons op zich niet. Met 140 pk valt het model precies tussen de € 17.890,- kostende 1.2 TSI (105 pk) en de 180 pk sterke Polo GTI, die er vanaf € 24.790,- is, in. Standaard voorzieningen zijn onder andere sportstoelen, airco, cruisecontrole, mistlampen, een radio/CD-speler met MP3-mogelijkheid en de BlueGT rolt minimaal op 17 inch wielen.

Prestaties
De Polo BlueGT mag dan 40 pk ten opzichte van de snelste Polo missen, merkwaardig minder snel is hij niet. In 7,9 seconden zit je ermee op de 'honderd' wat slechts één tel langzamer is dan de GTI. Ook de topsnelheid van 210 km/h mag er zijn. Wat de BlueGT vooral bijzonder maakt is de aanwezigheid van cilinderuitschakeling. Draait de motor tussen de 1.250 en 4.000 tpm of hoeft hij maar een beperkte trekkracht te leveren (25 - 100 Nm), dan worden automatisch twee cilinders gedeactiveerd. Het gevolg laat zich makkelijk raden; precies, brandstofbesparing. Volgens Volkswagen moet het zogenoemde “cilinder on demand” een theoretisch verbruik van gemiddeld 4,7 l/100 km opleveren, mede door gebruik van een start/stop-systeem. De gemiddelde CO2-uitstoot ligt op 105 g/km wat nog aanzienlijk lager is dan de 35 pk minder sterke 1.2 TSI. Door deze emissiewaarde is de Polo BlueGT nog een lange tijd te verkrijgen met 20% bijtelling bij zakelijk gebruik. Wegenbelastingvrij rondrijden kan tot 2014.

Gereden
De Volkswagen Polo BlueGT staat vanaf oktober bij de dealer, maar wij kunnen nu al iets zeggen over zijn rijeigenschappen. Momenteel maken we in de omgeving van onze eigen hoofdstad de eerste meters met de auto. Daarbij valt op dat de Polo BlueGT voor een auto met een sportieve inborst wat licht stuurt. Ook ontbreekt er het nodige gevoel om hem lekker in een bocht te gooien. Het onderstel daarentegen is prima, met een nadruk op stevig. Gebrek aan comfort is er echter niet. De gulden middenweg, zeg maar. En wat de motor betreft, die is net als in de A1 Sportback levendig en goed bij de les. Van de omschakeling naar twee cilinders en vice versa is bovendien niet te merken, op een minder frivool geluid uit de uitlaat na dan. Tot zover deze korte rijimpressie met de Polo BlueGT. Binnenkort de volledige test.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model