Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Pikes Peak

Nieuws: Volkswagen Pikes Peak

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

21.06.2018

Tijdens de kwalificatie voor de Pikes Peak International Hill Climb heeft Romain Dumas met de elektrisch aangedreven Volkswagen I.D. R Pikes Peak de snelste tijd neergezet: 3:16.083 minuten. Daarmee was de drievoudig winnaar van de 'race to the clouds' ruim 11 seconden sneller dan de nummer twee. De aanstormende Pikes Peak Hill Climb vindt plaats op zondag 24 juni.

Bij de kwalificatie voor de legendarische heuvelklim in Colorado Springs rijdt iedere deelnemer alleen de 8,3 km lange eerste sectie van het 19,99 km lange parcours. De tijd die hierbij wordt neergezet, bepaalt de startvolgorde. De rijder die de snelste tijd realiseert, gaat als eerste van start. Vooralsnog is dat Romain Dumas met de I.D. R Pikes Peak.

Opsteker voor het echte werk
Dumas toonde zich tevreden na de kwalificatie: 'Het was een prima dag voor ons. De I.D. R Pikes Peak is ongelooflijk. Ik heb nog nooit een dergelijke acceleratie en kracht in een racewagen meegemaakt. En met elke kilometer worden auto en ik steeds meer één.'

Volkswagen Motorsport-directeur Sven Smeets voegt hieraan toe: 'Voor deze prestatie verdient het complete team een groot compliment. De gegevens die we bij de tests hebben verzameld, hebben ons geholpen om de afstemming verder te verbeteren. Daardoor was de auto perfect voorbereid, de kwalificatietijd spreekt wat dat betreft voor zich. We zijn dan ook optimistisch voor de race zelf, maar moeten daar wel bij bedenken dat we maar één kans hebben.'

Op recordjacht
Volkswagen heeft als doel om het huidige Pikes Peak-record voor elektrisch aangedreven auto's te verbreken. Nu staat dat nog op 8:57,118 min. Op zondag 24 juni komen om 8 uur plaatselijke tijd eerst 24 motoren aan de start. Aansluitend is het de beurt aan de in totaal 62 ingeschreven auto's. Dumas start naar verwachting rond 10.00 uur plaatselijke tijd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model