Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Pickup concept

Nieuws: Volkswagen Pickup concept

Voorproefje nieuwe Taro

25.09.2008

Met deze Volkswagen Pickup concept geeft Volkswagen Commercial Vehicles een voorproefje van een nieuwe pickup. De Pickup concept combineert het nieuwe designthema van Volkswagen met de typische kenmerken van een pickup. Ondanks dat de auto nog een conceptcar betreft zal het volgend jaar te presenteren productiemodel nauwelijks afwijken.

Eind jaren ´80 presenteerde Volkswagen de Taro. Het model was feitelijk een kopie van de Toyota Hi-lux waarvan de bagdes waren verwisseld. Na jarenlang succesvol te zijn geweest met het model stierf de Taro een stille dood. Volkswagen is dan ook al jarenlang afwezig op de pickup-markt. Het Duitse merk moet toezien hoe onder meer Toyota, Mitsubishi en Nissan haar marktaandeel verder zien groeien. Maar die tijd lijkt voorbij. Eind 2009 zal in de Argentijnse Volkswagen-fabriek de productie van een nieuwe pickup worden opgestart. Daarvan is deze conceptcar een zeer realistische voorbode.

Nieuw design-DNA
Volkswagen pickupDe vierdeurs en vierzits pickup draagt duidelijk de stylingkenmerken van Volkswagen´s nieuwe design-DNA. Dat werd met de Scirocco en de Golf VI ingezet en zien we nu ook terug op deze conceptcar. Voornamelijk het front is overduidelijk Volkswagen. De hoekige wielkasten doen enigszins denken aan de Tiguan en van opzij gezien is het onmiskenbaar een moderne pickup. De 5.18 m lange Pickup concept is ontworpen onder leiding van Volkswagen Group designchef Walter ´da Silva en laat volgens hem duidelijk het Volkswagen-DNA zien.

Functioneel interieur
Volkswagen pickupAan boord van de Pickup concept overheerst een sobere sfeer. Het is puur functioneel ingericht en volgens Volkswagen dan ook bestemd voor de professionele gebruiker. Deze conceptcar is dan ook ontwikkeld met in het achterhoofd de lifeguards zoals die op de internationele stranden te vinden zijn. Er is vooral gedacht aan de lifeguards die werken op de zeer uitgestrekte stranden in Australië waar soms forse afstanden moeten worden afgelegd voordat men op de plaats van bestemming is.

Een noodoproep...
Volkswagen pickupOm die lifeguards te ondersteunen is met alles rekening gehouden. Zodra er een noodoproep binnenkomt wordt vanuit de meldkamer direct een signaal gestuurd naar de Pickup met daarin de data over de plaats van de noodoproep (GPS-locatie) en de situatie. Het navigatiesysteem begint op dat moment direct te berekenen en kan ook off-road prima functioneren. Bovendien worden er direct sattelietbeelden van de plaats van bestemming gedownload zodat men een inschatting kan maken van de situatie. Eenmaal aangekomen kan met gebruik maken van de jet ski die achterin de 1.55 meter lange laadbak (Euro-pallet formaat) ligt. Ook zaklampen, reddingsvesten en de nodige EHBO-spullen hebben een vaste plaats gekregen. Uiteraard is het voertuig verder voorzien van blauwe zwaailichten en een zoeklamp op het dak. Waterafstootbare bekleding en gemakkelijk te reinigen materialen moeten de auto tegen het zand en zoute water beschermen.

Productiemodel eind 2009
Volkswagen pickupOndanks dat deze Pickup concept volledig is ingericht op de lifeguards zal het uiteindelijke productiemodel uiteraard voor veel meer doeleinden geschikt zijn. Volkswagen wil alleen laten zien wat de mogelijkheden zijn. In het najaar van 2009 zal de prodctieversie van de band rollen. Begin volgend jaar verwachten wij de eerste informatie over dat model. Volkswagen zal de nieuwe pickup in ieder geval gaan verkopen in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië waar de pickups redelijk populair zijn. Europa zal ook volgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model