Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Phaeton

Nieuws: Volkswagen Phaeton

Nieuwe Volkswagen Phaeton bijna klaar

18.07.2013

Met de huidige Volkswagen Phaeton wilde het op de Europese markten niet bepaald vlotten. Met de volgende generatie willen de Duitser dit verhelpen en tegelijkertijd Amerika en China beter bedienen. Daar wachten de echte markten tenslotte.

'Een merk zo groot als Volkswagen heeft een 'halo project' in het topsegment nodig', beweert de hoogste baas bij de Volkswagen Groep. Met deze woorden treedt Martin Winterkorn in de voetsporen van zijn voorganger, Ferdinand Piech, die de Phaeton nota bene als zijn zwanenzang beschouwde voordat hij afscheid nam als bestuursvoorzitter bij Volkswagen. 'We hebben ondervonden wat het ontbreken van een prestigieuze auto kan doen met een merk'. Winterkorn duidt daarmee op de teruglopende verkopen van de Passat en Jetta in Amerika toen kort daarvoor de Phaeton van die markt werd gehaald vanwege tegenvallende resultaten.

Uitstel tot 2014
Ook in Europa heeft de Phaeton niet dat gebracht wat Volkswagen - of eigenlijk Piech - ervan had verwacht. Een opvolger werd er desondanks toch gepland en zou eigenlijk zelfs allang in de showrooms moeten staan, ware het niet dat de steeds rijker wordende Chinezen de Phaeton wel op waarde wisten te schatten en er eentje wilden hebben. De gestrekte Volkswagen kreeg zodoende ineens een tweede leven aangeboden en dat heeft er toe geleid dat de nieuwe generatie pas volgend jaar gepresenteerd zal worden, vermoedelijk op de NAIAS in Detroit.

Liftback
Opmerkelijk is dat Volkswagen nog geen concept van de nieuwe Phaeton heeft laten zien als vooruitblik op het productiemodel, terwijl deze twee jaar geleden al zo goed als klaar was. Over het design is dus amper iets zinnigs te vertellen. Er wordt gesproken dat Volkswagen de toekomstige Phaeton uit de schaduw van de Audi A8 wil laten treden door hem iets in te korten. Ook doen er verhalen de ronde dat de auto niet langer een sedan is, maar een liftback, precies zoals de Concept D, de 'kijkdoos' van de huidige Phaeton dat was.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model