Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Phaeton Lounge

Nieuws: Volkswagen Phaeton Lounge

Presidentieel vervoer

16.08.2006

Bijna zeven meter lengte, zes zitplaatsen, TFT-schermpjes, DVD-spelers en alle denkbare luxe. De Volkswagen Phaeton Lounge mag een conceptcar zijn, het model zou geschikt zijn als presidentieel vervoersmiddel. Alleen de bepantsering ontbreekt nog.

Volkswagen Individual is een speciaal bedrijfsonderdeel van Volkswagen AG. Het bedrijf houdt zich bezig met klantaanpassingen en de speciale modellen binnen Volkswagen. Om het kunnen van Individual te tonen werd de limousine Phaeton Lounge ontwikkeld.

Opgebouwd uit drie Phaeton´s

Volkswagen PheatonDe Phaeton Lounge meet 6,80 m lengte en is daarmee 1,80 m langer dan een gewone Phaeton. Om de limousine te kunnen bouwen waren drie carrosserieën van een Phaeton nodig. Deze zijn door de ingenieurs en ontwerpers van Volkswagen gebruikt om de auto te verlengen. Uiteraard werden de nodige verstevigingen aangebracht. Het geheel weegt ongeveer 3.500 kg en behoeft een krachtige motor. De W12 werd van stal gehaald en voorin gelepeld. De 420 pk sterke motor brengt zijn vermogen over op alle vier de wielen. De topsnelheid is begrensd op 180 km/h.

´Lounge´

Volkswagen PheatonDat Volkswagen de toevoeging ´Lounge´ de naam heeft verwerkt lijkt ons geheel terecht. Open het achterportier, neem plaats in één van de vier luxe zetels en relax. Elke stoel is afzonderlijk elektrisch verstelbaar. Climate control is gescheiden in vier zones zodat elke van de passagiers zijn of haar eigen temperatuur in kan stellen. En wat te denken van de houten opklaptafeltjes, de mini bar en de koelkast met een inhoud van 12 liter. En wanneer de champagne koud is kan worden genoten van een filmpje op één van de twee 17 inch TFT-schermen die uit het plafond kunnen klappen. Maar dat is niet alles. Volkswagen monteert een DVD-speler in het passagierscompartiment, een DVD-wisselaar in de kofferbak, een iPod-aansluiting, hoogwaardig audiosysteem en nog eens twee 7 inch schermpjes. Zo kunt u tijdens het rijden ook de route volgen die de chauffeur op het navigatiesysteem heeft ingesteld. Voor wie dat allemaal nog niet genoeg is kan ook profiteren van de UMTS internetverbinding. Als dat de naam Lounge niet verdiend.

Hout

VolkswagenDe luxe uitstraling binnenin wordt bewerkstelligt door de prachtige materialen. Er is veel hout gebruikt dat we ook terugvinden in luxe jachten en zeilboten. De vloer is met hout bekleed en voorzien van aluminium lijstjes. De opklaptafeltjes zijn gemaakt van donker eikenhout. Sfeerverhogende verlichting zorgen voor een aangename uitstraling. Om helemaal privé te kunnen genieten zijn de ramen volledig getint en kunnen de chauffeur en passagiers worden gescheiden door een glazen wand.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model