Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Passat GTE

Nieuws: Volkswagen Passat GTE

7% bijtelling voor Volkswagen Passat GTE

30.09.2014

Vanwege steeds strengere bijtellingsgrenzen heeft het segment van de grote middenklasser lange tijd in het slop gezeten. De zeer CO2-vriendelijke Volkswagen Passat GTE wil dat tij keren.

Foto´s

Wanneer je als (zaken)auto in de klasse van 25% bijtelling valt, tel je niet meer mee. Bijna iedere grote middenklasser heeft zodoende heel veel klanten verloren (in Nederland). Wil het D-segment weer meedingen om de prijzen, dan zal het auto’s moeten voortbrengen met 20 of het liefst 14% bijtelling. Lager is nog beter, dus het kan haast niet anders dat de Passat GTE bij voorbaat een uiterst succesvolle carrière tegemoet gaat. De tweede plug-in hybride van Volkswagen stoot gemiddeld namelijk maar 45 g/km aan CO2 uit, en dat is – jawel – goed voor een bijtelling van slechts 7%.

Nette prestaties
Technisch komt de Passat GTE sterk overeen met de Golf GTE. De aandrijving geschiedt door een 1.4 liter TSI-benzinemotor, die samenwerkt met een elektromotor. De eerste is 150 pk sterk, de tweede 115 pk, iets krachtiger dan de elektromotor in de Golf GTE. Het systeemvermogen ligt op 215 pk bij een hoog koppel van 400 Nm, waarmee het in zo’n 8 tellen naar de 100 km/h snellen is. De topsnelheid ligt op een evenzo keurige 220 km/h. Het schakelen verloopt via een 7-traps DSG-automaat.  

1.000 km actieradius
Het voornaamste aan de Passat GTE is toch wel het lage brandstofverbruik. Wie rustig rijdt zou (volgens de geijkte cyclus) een schamel verbruik kunnen realiseren dat ‘onder de 2,0 l/100 km’ ligt. Deze knappe waarde kan worden genoteerd omdat de Passat GTE over een afstand van zo’n 50 kilometer geheel elektrisch kan rijden en dus geen druppel benzine verstookt. Tezamen met het leegrijden van de gewoon aanwezige benzinetank zou de totale actieradius op ruim 1.000 kilometer uitkomen, volgens Volkswagen. Opladen van de batterijen duurt overigens zo’n 4,5 uur aan een normaal stopcontact. Via krachtstroom mag je daarvoor 2 uur aftrekken.

Blauwe accenten
De Volkswagen Passat GTE zal zowel als sedan en als station verkrijgbaar zijn. Herkennen van de beide plug-in hybrides doe je vrijwel meteen aan de hand van de diverse blauwe accenten, zowel buiten als van binnen. Bovendien wijken de bumpers iets af van de reguliere uitvoeringen en staat de Passat GTE op exclusieve 17 inch wielen. Interesse? In de loop van 2015 komen ze op de markt. Prijzen moeten nog volgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model