Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Passat CC

Nieuws: Volkswagen Passat CC

VW presenteert vernieuwde Passat CC

03.11.2011

Met de vernieuwde Passat CC neemt Volkswagen voorgoed afscheid van het oude design-DNA. Nu ook de Passat CC is strakgetrokken zijn alle modellen voorzien van het nieuwe gezicht zoals dat in razend tempo is doorgevoerd. Behalve een optische facelift sleutelde Volkswagen ook aan de uitrusting van de vierdeurs coupé.

Vier jaar geleden maakte de Volkswagen Passat CC zijn debuut. Het vierdeurs coupé-concept stond toen nog in de kinderschoenen en Volkswagen was - in navolging van de Mercedes CLS - een trendsetter. In de jaren die volgden verkochten de Duitsers maar liefst 270.000 exemplaren van de Passat CC. Een groot deel daarvan ging op de boot naar de Verenigde Staten. Het is dan ook niet geheel toevallig dat de gefacelifte CC van 18 tot 27 november zijn werelddebuut zal beleven op de Los Angeles Motor Show.

Familiegezicht
Volkswagen Passat CCHet nieuws is grotendeels optisch van aard. Volkswagen laat weten het familiegezicht te hebben doorgevoerd waarbij de grille, koplampen, bumpers en wielen geheel nieuw werden vormgegeven. Ook de motorkap is compleet nieuw en de lichtunits aan de voor- en achterzijde zijn voorzien van LED-techniek. Voorspelbaar wellicht, maar het pakt bij de Passat CC erg goed uit naar onze mening.

Bruin
Binnenin vooral nieuws qua uitrusting. Het dashboard kreeg vorig jaar al een lichte opfrisser en wordt nu enkel gecompleteerd door een nieuwe kleurencombinatie. Daarbij is de onderzijde van het dashboard in het bruin uit te voeren en vormt bruin gelakt hout een smakelijke aanvulling. Net als voorheen is de Passat CC leverbaar als vier- en vijfzitter.

Easy open
Wat uitrusting betreft zien we de komst van bijvoorbeeld het Easy Open Systeem waarbij je door een schoppende beweging onder de achterbumper te maken de kofferklep open kunt laten gaan. Daarnaast zien we Side Assist Plus (dodehoekbewaking) in combinatie met Lane Assist (rijstrookbewaking). De systemen werken nu samen waardoor je niet alleen een melding krijgt als je iemand in de dode hoek over het hoofd ziet, maar de auto ook een stuurcorrectie maakt. Bi-Xenon koplampen, de RCD 310 radio en hoofdsteunen met anti-whiplash functie zijn eveneens in de standaarduitrusting opgenomen.

Motoren
Op motorisch gebied is er net als voorheen de keuze uit een tweetal TDI-motoren met respectievelijk 140 en 170 pk. Het benzinegamma bestaat uit de 160, 210 en 300 pk sterke motoren en allen zijn ze te koppelen aan een DSG-automaat. De 300 pk sterke benzinemotor is zelfs standaard met DSG en 4Motion-vierwielaandrijving uitgevoerd.

Voorjaar 2012
Zoals gezegd debuteert de vernieuwde Passat CC eind deze maand op de LA Autoshow. Bij het aanbreken van het voorjaar van 2012 staat de auto bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model