Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Passat BlueMotion

Nieuws: Volkswagen Passat BlueMotion

Passat BlueMotion nog schoner

17.05.2011

Volkswagen voegt de nagelnieuwe BlueMotion toe aan het gamma van de Passat. Het model is met een verbruik van 4,1 l/100 km (Variant 4,4 l/100 km) en een CO2-uitstoot van 109 g/km (Variant 113 g/km) nog zuiniger en schoner dan zijn al zeer spaarzame voorganger.

De Volkswagen Passat BlueMotion heeft een bijzonder plekje in ons hart veroverd. Je herinnert je ongetwijfeld nog wel onze spraakmakende trip van een jaar geleden waarmee wij de Volkswagen Passat BlueMotion uitdaagden voor een reis naar de Wit-Russische hoofdstad Minsk op slechts één tank diesel. De toenmalige Passat BlueMotion was in staat om volgens fabrieksopgave 1.555 km te rijden op slechts één tank van 70 liter diesel, maar wij wisten maar liefst 1.781 km te halen en daarmee zonder te tanken Minsk te bereiken. Met de nieuwe Passat BlueMotion zal dat helemaal geen probleem moeten zijn!

1.708 km
De nieuwe BlueMotion-variant van de Passat weet namelijk genoegen te nemen met 0,3 liter diesel minder per 100 km en komt daarmee theoretisch op een actieradius van 1.708 km (Variant 1.589 km). Precies de actieradius die Volkswagen aanvankelijk ook bij de vorige generatie Passat BlueMotion aankondigde en waarop ons idee voor de ludieke trip ontstond. Dat het model die waardes nu ook daadwerkelijk wel weet te halen is alles te danken aan de verder geoptimaliseerde BlueMotion Technologies. Zo is de Passat BlueMotion voorzien van een speciaal motormanagement, aangepaste versnellingsbakverhoudingen, een Start-/Stopsysteem, regeneratief remsysteem, banden met een lagere rolweerstand, een verlaagd onderstel en speciale achterspoiler (Sedan).

Prijzen Volkswagen Passat BlueMotion
Volkswagen levert de nieuwe Passat BlueMotion vanaf € 31.790,- voor de Sedan en € 33.190,- voor de Variant. Uiteraard profiteert het model van een A-label en is er 20% bijtelling verschuldigd bij privé gebruik. Tot slot zijn alle Passat-modellen vanaf heden leverbaar met Side Assist (dodehoekbewaking) en verkeersbordherkenning dat wordt weergegeven op de RNS 315 en RNS 510.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model