[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen op IAA 2013

Nieuws: Volkswagen op IAA 2013

Volkswagen pakt de IAA groots aan

22.08.2013

Van gerommel in de marge houden ze bij Volkswagen niet zo van. Op de stand van de Duitse fabrikant op de IAA in Frankfurt wordt dan ook geen cent bespaard. Het resultaat is bijna 9.000 vierkante meter aan vloeroppervlakte gevuld met 53 Volkswagen. Immens lijkt ons een gepast woord!

'Je doet het goed, of je doet het niet!'. Hoewel er meerdere autofabrikanten zijn die telkens groots weten uit te pakken, lijkt dit steevast het motto van Volkswagen te zijn op de belangrijkste autoshows ter wereld. Elke beurs verbazen we ons weer over de stands van de Volkswagen Groep. De een nog indrukwekkender dan de ander. Kosten nog moeite worden gespaard om het publiek te trakteren op een bepaalde belevingswereld. Het budget voor marketing lijkt geen grenzen te kennen. En wees er maar blij mee, want ook al zit er figuurlijk gesproken onder al dat altijd brandschone vloeroppervlak en achter die gigantische videoschermen een rake boodschap, dergelijke tentoonstellingen maken autoshows wel precies tot wat ze moeten zijn: amusement!

Indrukwekkende cijfers
Om een indruk te krijgen waarmee Volkswagen halverwege volgende maand op de Internationale Automobil Ausstellung uitpakt hebben ze ons een 'cijferlijstje' toegestuurd met daarop de zaken en spullen die er benodigd zijn om de 53 nieuwe Volkswagens en de bezoekers een warm welkom te geven. Het hoofdthema is "Electrifying" waarbij Volkswagen onder andere verwijst naar de e-Golf en e-Up!, maar bovenal dat hun visie is gericht op elektrische mobiliteit. "Think Blue", het nauwverwante andere thema is ook niet te missen aan de hand van een gigantische LED-scherm van 61 vierkante meter. In totaal zal er maar liefst 150 ton aan staal in Volkswagen's tentoonstelling zitten. Met de bouw is dan ook al begonnen en die neemt 24 dagen in beslag, met daaraan vooraf een planning van 11 maanden. Indrukwekkend! Hieronder nog meer van dat soort cijfers. En die behoren enkel toe aan de Volkswagen-stand. Audi, Skoda, Seat en consorten zoals Lamborghini en Bentley trekken met hun eigen circus naar Frankfurt.

- Totale standgrootte: 8.893 m2
- Lengte en breedte van de stand: 114,5 x 78 meter
- Duur van de bouw: 24 dagen
- Totaal standvolume: 15.500 m3
- Vloeroppervlak: 3,397 m2
- Façadehoogte: maximaal 7,5 meter, bedekt met 2.900 m2 aan bekleding (stof, leder)
- Oppervlakte aan glas: 6.000 m2
- Oppervlakte aan vloerbedekking: 2.125 m2
- Totaal aantal lampen: ongeveer 2.350 stuks, 1.7 megawatt aan vermogen, 90 km aan kabellengte
- LED-oppervlakte: 140 m2, inclusief het 61 m2 grote LED-scherm
- Aantal modellen: 53
- Aantal mensen in de bediening/catering: ongeveer 140
- Aantal designers die hebben gewerkt aan het stand-ontwerp: 18

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model