Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Motorsport WRC

Nieuws: Volkswagen Motorsport WRC

Volkswagen trekt zich terug uit WRC

01.11.2016

'Stoppen op je hoogtepunt is het mooist'. Kan zijn. Toch, wanneer je diep in het hart van Volkswagen zou kunnen kijken, zal je waarschijnlijk ook verdriet ontdekken nu bekend is geworden dat de 4-voudig wereldkampioen rally stopt met het WRC.

De nasleep van de dieselgate laat een spoor van tranen na bij de Volkswagen Groep, hun medewerkers en achterban. Maar gerust ook autoliefhebbers die wars zijn van merkvoorkeur. Het verliezen van een geweldenaar is immers altijd spijtig. Zeker als het de regerend kampioen betreft, want dat is Volkswagen in het WRC. Reeds vier jaar op rij. Ofgelopen weekend, na de Rally van Groot-Brittannië, stelden de Duisters hun hegemonie sinds 2013 veilig. Prolongatie zit er echter niet in, helaas. Enkel de Rally van Australië nog en dan kapt Volkswagen op het hoogste niveau van de rallysport.

Dubbele dreun
Het treurige nieuws van Volkswagen komt daags nadat Audi aankondigde te stoppen in het WEC – hoewel zij nog wel verdergaat met de Formule E. Ook de 200 medewerkers bij Volkswagen Motorsport komen gelukkig niet op straat te staan, maar worden ondergebracht bij het Touring Car Racing-programma van de Golf R. Geen competitie met WRC-allure, maar beter dan niets.

Had zo mooi kunnen zijn
De timing van Volkswagen had niet slechter gekund. Precies op het moment dat rallylegende Toyota terugkeert naar de WRC en de FIA de regelgeving heeft aangepast zodat ook de kanonnen van Hyundai, Ford en Citroën competitiever dan ooit zullen zijn. Bovendien was de Polo WRC al zo goed als klaar voor het 2017-seizoen.

Ongenaakbaar
Volkswagen kwam, zag en overwon toen het in 2013 aan de start verscheen van het WRC. Van de 980 klassementsproeven wisten de Duisters er liefst 622 te winnen. Dit resulteerde in vier wereldtitels op rij bij zowel de rijders (te weten Sébastien Ogier) als constructeurs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model