[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen modellenoffensief

Nieuws: Volkswagen modellenoffensief

Volkswagen opent hybride-jacht op Toyota

19.09.2013

Volkswagen is al één van de grootste producenten van automobielen wereldwijd. Toch nemen de Duitsers hier geen genoegen mee. Met een offensief aan elektrisch of hybride aangedreven auto’s en het vele gebruik van 3-cilinders wil het Toyota voorbij streven als groenste producent van auto’s. |

'Laat Toyota maar lekker z'n ding doen, als Volkswagen maar vooral conventionele auto's blijft bouwen'. Als dat jouw gedachte is, maakt dan je borst maar alvast nat. Het blijft niet bij de onlangs gepresenteerde e-Golf, e-up! en Porsche Panamera S E-Hybrid. Integendeel, binnen een jaar zal het 'alternatieve' assortiment van de Duitse autogigant uit liefst veertien modellen bestaan. En daarmee houdt het niet op als er voldoende vraag naar elektrische of hybride aangedreven auto's is. Volkswagen laat weten dat het vrij makkelijk het aanbod met bijzonder groene modellen kan uitbreiden naar een stuk of veertig.

3-cilinders
Deze aanwas moet leiden tot het worden van 's wereld grootste autoproducent ter wereld in 2018. En om dat ambitieuze doel te bereiken wordt het zekere voor het onzeker genomen door daarnaast nog een stap verder te gaan in downsizing. Hoewel relatief laat gaat het bedrijf ook 3-cilinders in auto's lepelen. Ford, Renault en - als we een paar maanden verder zijn - ook Opel, BMW en PSA (Peugeot en Citroën) gingen daarin al voor. Om niet een nog grotere achterstand op te lopen ten opzichte van de concurrentie legt Volkswagen hun eerste driepitter als eerste in de meest compacte modellen (up!, Polo en Golf). Zodra de techniek daarvoor goed is gerijpt wordt er bekeken of de grotere modellen kunnen volgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model