Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Jetta Hybrid

Nieuws: Volkswagen Jetta Hybrid

VW Jetta Hybrid onthuld in Detroit

09.01.2012

Volkswagen heeft in Detroit haar eerste mainstream hybride onthuld: de Jetta Hybrid. Het is na de Touareg de tweede hybride van Volkswagen, maar dit model is in tegenstelling tot de SUV voor een veel groter publiek bereikbaar.

Zoals we reeds eerder aankondigden wordt de Jetta Hybrid aangedreven door een 1.4 liter TSI benzinemotor in combinatie met een 20 kW sterke elektromotor. De benzinemotor weet 150 pk op te wekken, maar kan samen met de elektromotor garant staan voor 170 pk. Voorwaarde is wel dat je dan de Sport-modus van de versnellingsbak inschakelt of de kickdown gebruikt. In de meeste gevallen zal het model dus gewoon 150 pk op de voorwielen overbrengen.

20% lager verbruik
Volkswagen claimt een 20% lager verbruik voor de Hybrid. Concreet komt dat neer op 5,2 l/100 km. De CO2-uitstoot is helaas nog niet bekend gemaakt, dus de bijtellingsklasse laat nog even op zich wachten. Wij gokken echter op de 20%-categorie. De auto komt pas begin 2013 op de markt en valt dus vol in de aangescherpte belastingregels.

Zeilen
Het hybrideprincipe van de Jetta is weinig anders dan bij veel van de concurrenten. Tot 70 km/h kan volledig op de elektromotor worden gereden totdat de accu´s - na ongeveer 2 km - leeg zijn. Vervolgens slaat de benzinemotor aan om het over te nemen en de actieradius te vergroten. Wanneer er geremd wordt laden de accu´s weer bij. Tot zover dus weinig innovatief. Wel relatief uniek aan het systeem van Volkswagen is het zogenaamde "zeilen" waarbij na het loslaten van het gaspedaal de motor ontkoppeld wordt om zo min mogelijk wrijving en zoveel mogelijk uit laten rollen te stimuleren.

Blauw
Visueel is de Jeta Hybrid herkenbaar aan een aantal minimale stylingdetails die zowel visueel alsook technisch van aard zijn. We zien een nieuwe voorspoiler, een gewijzigde grille en een achterspoiler in combinatie met een diffuser. Samen met de speciale lichtmetalen wielen heeft dat de aerodynamica met tien procent verbeterd. Een primeur voor de Jetta is dat het Volkswagen-logo op een blauwe achtergrond is geplaatst, ongetwijfeld een trend voor de komende elektrische dan met hybridemodellen van Volkswagen.

Zoals gezegd staat de Jetta Hybrid vanaf begin 2013 bij de dealer. De prijzen worden tegen die tijd bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model