Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Jetta Hybrid

Nieuws: Volkswagen Jetta Hybrid

Fiscaal aantrekkelijke Jetta Hybrid

24.10.2012

Na de Touareg is het de beurt aan de Volkswagen Jetta om zijn eco-schoenen aan te trekken, met aantrekkelijke gevolgen. De Jetta Hybrid is namelijk per direct te bestellen en komt vanwege zijn spaarzame karakter in aanmerking voor 14% bijtelling.

Het is nauwelijks te geloven dat de Jetta Hybrid pas de tweede hybride is van Volkswagen. Na de Touareg Hybrid is dit zelfs pas de eerste mainstream-Volkswagen dat met deze techniek wordt uitgerust. Voor de aandrijflijn is gekozen voor een 1.4 TSI-motor, gekoppeld aan een 20 kW sterke elektromotor en een DSG-automaat. Deze combinatie geeft een piekvermogen van 170 pk en 250 Nm aan trekkracht. Ter vergelijking: de Toyota Prius moet het doen met slechts 136 pk en 142 Nm.

Zuinig
Ondanks het bovengemiddelde vermogen springt de Jetta Hybrid uiterst bescheiden om met benzine. Het opgegeven verbruik bedraagt namelijk 3,9 l/100 km met inherent daaraan een CO2-uitstoot van 95 g/km. En dat betekent goed nieuws voor de zakelijke rijder want hiermee is de Jetta Hybrid tot eind 2013 verzekerd van 14% bijtelling. Wil je deze opgegeven cijfers in de praktijk kunnen halen dan zal je wel zoveel mogelijk elektrisch moeten rijden. De auto kan dat over maximaal twee kilometer en mits je de 70 km/h niet overschrijdt.

Compleet
Standaard wordt de Jetta Hybrid geleverd als Comfortline. De basisuitrusting bestaat dan zoal uit 16 inch lichtmetaal, boordcomputer 'Plus', climatronic, cruise control en een met leer bekleed stuurwiel. Instappen kan vanaf € 29.990,-.
Tegen een extra investering van enkele duizenden euro´s is er ook de Highline. Die kost € 32.390,- en beschikt onder meer over 17 inch lichtmetaal, boordcomputer 'Premium' en Bi-Xenon-verlichting.
Speciaal voor de leaserijder heeft Volkswagen dan nog het Executive-pakket samengesteld à € 1.577,-. Bestel je deze erbij dan wordt de Jetta Hybrid ook nog uitgerust met het RNS 315-navigatiesysteem dat bovendien inzicht geeft in de energiehuishouding van je Jetta Hybrid.

De Volkswagen Jetta Hybrid is vanaf heden te bestellen en de eerste exemplaren zullen begin 2013 worden afgeleverd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model