Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Jetta Hybrid

Nieuws: Volkswagen Jetta Hybrid

De Volkswagen Jetta Hybrid

27.08.2012

Wie durft nog te zeggen dat hybrides niet kunnen ‘pieken’?! Volkswagen levert het tegenbewijs door een Jetta Hybrid met bijna 300 km/h over een vlakte te jagen. Een snelheidsrecord voor in seriegeproduceerde hybride-auto’s.

Hoewel aangepast is het een knappe prestatie van Volkswagen om een Jetta Hybrid 298,36 km/h te laten rijden. Het Duitse merk vestigde het nieuwe record tijdens de Speed Week op de zoutvlaktes van Bonneville in Amerika. De hitsige Jetta Hybrid is een productie-exemplaar dat door Volkswagen R&D in Wolfsburg onder handen is genomen om te voldoen aan de eisen van Southern Californian Timing Association (SCTA), de organisator van de Speed Week dat jaarlijks op het zoutmeer wordt gehouden. Achter het stuur van de nieuwe recordhouder zat Carlos Lago, een redacteur van een Amerikaans autotijdschrift.

Begin 2013
Met deze stunt zet Volkswagen de lancering van de Jetta Hybrid op de consumentenmarkt luister bij. Begin 2013 staat de auto in de showroom met onder de kap een 1.4 liter TSI-motor, goed voor 150 pk. Een elektromotor staat garant voor nog eens 27 pk, terwijl een lithium-ion accu en een zeventraps DSG-transmissie respectievelijk de voeding en de overbrenging op zich nemen. Tijdens korte ritten is het mogelijk om uitsluitend elektrisch te rijden. De exacte specificaties en de prijsstelling van de Jetta Hybrid worden echter pas in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model