Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf

Nieuws: Volkswagen Golf

VW Golf al 30 miljoen keer over de toonbank

18.06.2013

Het geschiedenisboek van Volkswagen kan er weer een mooi hoofdstuk bijschrijven. Onlangs werd in Wolfsburg de 30 miljoenste Golf geproduceerd.

De Volkswagen Golf viert het ene na het andere feestje. Werd hij onlangs nog gekroond tot Auto van het Jaar 2013, ANWB Trekauto van het Jaar alsook Wereldauto van het Jaar 2013, op 14 juni jl. werd het 30 miljoenste exemplaar gebouwd in Wolfsburg. En laat het mijlpaal-model nu net een 1.6 TDI BlueMotion zijn, volgens Volkswagen de zuinigste Golf ooit gemaakt.

Corolla
De allereerste Volkswagen Golf liep 39 jaar geleden van de band, te weten begin 1974. Een simpele rekensom vertelt dat er sindsdien gemiddeld 2.000 Golfjes per dag worden verkocht. Daar mag voor geklapt worden. Overigens voert de Golf niet de lijst van de meest verkochte auto´s aan. Dat is de Toyota Corolla. Daarvan zijn er sinds 1966 bijna 40 miljoen stuks aan de man gebracht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model