Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf VII

Nieuws: Volkswagen Golf VII

Begin 2013 nieuwe VW Golf

26.01.2011

De nieuwe Volkswagen Golf gaat eind 2012/begin 2013 in de verkoop. Dat heeft een woordvoerder van het Duitse merk onlangs tegen Automotive News gezegd. Hij voegde eraan toe dat de Golf VII de eerste Volkswagen op het nieuwe MQB-platform is.

Het platform waarover Volkswagen het heeft is een compleet nieuw ontwikkeld, dwarsgeplaatste bodemgroep waar verschillende modellen gebruik van kunnen maken. Zodoende kunnen aanzienlijke kosten worden bespaard. Het is de bedoeling dat zo'n drie miljoen auto's per jaar op het zogeheten MQB-platform komen te staan. Volkswagen zelf heeft de bodemsectie ontwikkeld en de Golf VII is de eerste Volkswagen die ervan gebruik gaat maken. De primeur is echter voor een Audi, en wel de nieuwe A3.

Eind 2012
De nieuwe Audi A3 kunnen we vanaf medio volgend jaar tegemoet zien, kort daarna zal Volkswagen de Golf VII voorstellen. Waarschijnlijk zal dit op de 2012 Autosalon van Parijs zijn. Enkele maanden daarna, begin 2013, kunnen we hem bewonderen in de showrooms. In Duitsland rijdt ie dan al rond met een verkrijgbaar motorenpalet die vermoedelijk niet opvallend veel afwijkt van het huidige gamma.

Zuinigste Golf ooit
Volkswagen houdt vast aan de letterseries TSI en TDI en E. Die laatste duidt uiteraard op de elektrische Golf waarvan volgend jaar opnieuw een vloot wordt ingezet in een proefproject. Diverse details over de E-Golf zijn al eerder naar buiten gebracht. Ook zou er een Golf Hybrid komen, maar sinds de presentatie daarvan in 2008 is het zeer rustig rond dit model.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model