Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Volkswagen Golf VI GTI

Nieuws: Volkswagen Golf VI GTI

Officieel: de Volkswagen Golf VI GTI

26.03.2009

De Volkswagen Golf VI GTI is dan eindelijk officieel onthuld. Was ´ie dat dan nog niet? Nee, maar we begrijpen goed dat jullie dit dachten. De conceptversie en het productiemodel lijken namelijk als twee druppels water op elkaar.

Niets, maar dan ook bijna niets is meer geheim aan deze nieuwe lichting van de Volkswagen Golf GTI. De conceptversie die afgelopen oktober in Parijs zijn debuut beleefde en het productiemodel zijn nagenoeg één en dezelfde. Maar ook dat wisten we inmiddels nadat hiervan de foto's al weer enige tijd geleden lekten. De net even wat sportievere bumperpartij, de typische GTI-wielen (standaard 17 inch) en het uitlaatsysteem met de pijpen aan weerzijden komen dus absoluut niet meer als een verrassing. Dan neemt niet weg dat het geheel nog steeds smakelijk te verteren is. Helemaal met de nieuwe foto's die zijn vrijgegeven.

Interieur
Volkswagen Golf GTIZoals het een topmodel betaamd is de GTI rijk aangekleed. Het reeds bekende 'Jacky' patroon - een knipoog naar de eerste GTI - vinden terug op de zittingen van de sportstoelen. De voorzetels zijn bovendien verwarmbaar en in hoogte te verstellen. De pookknop in de vorm van een golfbal - ook een gimmick van de Golf I GTI - moeten liefhebbers helaas missen. De rechterhand dient te worden gelegd op een normale doch sportieve en met leer beklede pookknop. Verder is het met name een zwarte kleurstelling afgewerkt met rode stiksels en aluminium accenten (onder andere pedalen) die de klok slaan. Het afgeplatte stuurwiel met GTI-logo is eveneens voorzien van een lederen omhulsel, verbonden met rode garen. Naast de optische verwennerijen zijn er diverse luxe- en comfortverhogende zaken te vinden. Iedere Golf GTI is standaard voorzien van automatische klimaatregeling, elektrische portierramen, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, een radio/CD/MP3-speler, dagrijverlichting en een 12 Volt-aansluiting.

10 pk krachtiger
Volkswagen Golf GTIDe belangrijkste specificaties van Golf VI GTI waren zelfs nog eerder bekend dan de beelden. Ten opzichte van de vorige generatie is de 2.0 liter TFSI-motor 10 pk krachtiger geworden. Het koppel steeg naar een hoogte van 280 Nm bij 1.7000 tpm. Niet noemenswaardig veel, maar nog steeds genoeg om voor GTI-waardige prestaties te zorgen. De sprint naar 100 km/h wordt voltooid in 6,9 seconden en de topsnelheid bereikt een respectabele 240 km/h (238 km/h met DSG-automaat). Ondanks het licht toegenomen vermogen is het brandstofverbruik afgenomen. Gekoppeld aan de handgeschakelde 6-bak ligt de gemiddelde dorstigheid op 7,3 liter per 100 gereden kilometers (was 8,0 l/100 km). In combinatie met DSG verbruikt de motor 0,1 liter per 100 kilometer meer. Te verwaarlozen dus. Een sportonderstel in combinatie met een elektronisch XDS-sperdifferentieel garandeert dat de hoeveelheid pk's fatsoenlijk op de voorwielen wordt losgelaten. Optioneel is er eventueel het Adaptieve sportonderstel (DCC) te bestellen dat de bestuurder in staat stelt z´n favoriete afstemming (Comfort, Normal, Sport) te bepalen.

Spoedig showroomdebuut
Volkswagen Golf GTIVlak na deze officiële introductie worden de eerste GTI's op de trein richting de Europese dealers gezet. Lang hoeven we dan ook niet te wachten voordat we deze zesde generatie Golf GTI kunnen verwelkomen in de showroom. De prijzen volgen spoedig.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model