Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Volkswagen Golf VI GTI

Nieuws: Volkswagen Golf VI GTI

De nieuwe Golf GTI!

25.09.2008

De eerste foto´s van de nieuwe Volkswagen Golf GTI circuleren over internet. Het voorlopige topmodel van de Golf-serie staat volgende week zij aan zij in Parijs met de zesde generatie van de bestseller. Details over het model zijn nog niet officieel bekend, maar de beelden spreken voor zich.

Volkswagen Golf GTIEen nieuwe Golf betekent automatisch ook een nieuwe lijn met sportieve varianten. De aftrap wordt gegeven met de introductie van de GTI die later zal worden bijgestaan door de Golf R (R32-opvolger) en een GT-variant. De GTI is inmiddels geen geheim meer. De eerste foto´s zijn op internet beland en tonen de auto (ondanks de matige kwaliteit van het beeldmateriaal) in vol ornaat. Ten opzichte van de standaard Golf-modellen zien we een gewijzigde grille met twee rode horizontale spijlen, een gewijzigde voorbumper en op de hoeken geplaatste mistlampunits. Ook de aangezette dorpels, de lichtmetalen wielen met daarachter op vallende rode remklauwen en de dubbele uitlaat aan de achterzijde springen in het oog. Het geheel doet enigzins denken aan de Golf GTI W12-650 Concept zoals die ruim een jaar geleden werd gepresenteerd. In het interieur zijn de stoelen het meest opvallend. Net als bij de Golf V GTI zijn die standaard bekleed met het legendarische GTI-ruitjesmotief.

211 pk sterke turbomotor
Volkswagen Golf GTIOnderhuids zal de auto eveneens op tal van punten verschillen van zijn minder bedeelde soortgenoten. Verwacht naast een sportiever afgestemde vering en demping ook een directere besturing. In het vooronder schuilt de 2.0 TFSI-motor die 11 pk meer levert dan in de vorige generatie GTI. Met 211 pk zal de motor het mogelijk moeten maken om de GTI in een seconde of zeven vanuit stilstand naar 100 km/h te doen accelereren. Alle officiële specificaties weten we volgende week als de auto in Parijs officieel wordt onthuld. Zijn debuut bij de dealers maakt de Golf GTI net voor de zomer van 2009.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model