Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf Variant

Nieuws: Volkswagen Golf Variant

‘Gezinsauto van het jaar 2014’ is de Volkswagen Golf Variant

09.10.2013

Met een 8,0 als gemiddeld cijfer heeft de Volkswagen Golf de eretitel ‘Gezinsauto van het Jaar 2014’ in de wacht gesleept. En daarmee is het de zoveelste prijs voor de zevende generatie van de Golf.

Ook de zevende generatie van de Golf blijkt weer een topper te zijn. De hatchback-Golf was al ´Car of the Year´, ´Trekauto van het Jaar´ en nu is zijn station-broer dus ´Gezinsauto van het Jaar´. Op vier van de vijf onderdelen wist de Golf Variant een acht of hoger te noteren. De jury roemde met name het gebruiksgemak van de Volkswagen, evenals de verkrijgbare opties, de makkelijk te beladen kofferruimte en de ruimte op de achterbank. Ook steekt hij het best in elkaar en viel hij op door het meest afgewogen onderstel en het prettige sturen.

Concurrenten
In de ´Gezinsauto van het Jaar´-verkiezing nam de Golf Variant het op tegen vijf andere modellen. Het podium werd gecompleteerd door de Toyota Auris Touring Sports en de Seat Toledo, beide met een 7,7 als waardering. De Toyota wist het best op rijgedrag te scoren en de Toledo was volgens de jury het ruimst. Plek vier en vijf waren er voor de Kia Carens en Citroën C4 Picasso terwijl de Nissan Note de zesde plek toebedeeld kreeg.

Beoordeling
Om mee te dingen om de prijs mag een model maximaal 1.500 kilogram wegen, moet hij in aanmerking komen voor een groen energielabel (A, B of C) en moet ie vier deuren en een bagageruimte van minimaal 370 liter hebben. Daarnaast moet het een gloednieuw model betreffen, dus facelift-modellen dingen niet mee. Vervolgens wordt de auto door een vakjury en het ANWB-testpanel, bestaande uit consumenten, beoordeeld op vijf criteria: comfort, aandrijflijn, ruimte, veiligheidsvoorzieningen en rijgedrag.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model