Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Volkswagen Golf TDI Hybrid

Nieuws: Volkswagen Golf TDI Hybrid

Volkswagen presenteert Golf Hybride in Genève

03.03.2008

In Genève zal Volkswagen de Golf TDI Hybrid presenteren. Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om een Golf voorzien van een dieselmotor en hybride-aandrijving. Opvallend is dat de Golf TDI Hybrid tevens beschikt over de nieuwe 7-traps DSG-bak.

Het betreft nog een conceptcar, maar Volkswagen laat zien ook te werken aan hybride-techniek. Tussen alle BlueMotion en aardgas-modellen door is in Wolfsburg de afgelopen jaren gewerkt aan een hybridemodel. Op de Autosalon van Genève maken we voor het eerst kennis met een conceptcar die Volkswagen's visie op de hybride moet tonen.


TDI-motor en automaat

Volkswagen GolfAls basis diende de Golf. Hierin heeft Volkswagen de hybridetechniek verwerkt. Als brandstofmotor is gekozen voor een moderne TDI-motor die van zichzelf al efficiënt werkt. De motor is gekoppeld aan een elektromotor en een 7-traps DSG-versnellingsbak. Het resultaat is een verbruik van slechts 3,4 l/100 km! De auto kan zowel op de dieselmotor, de diesel- en de elektromotor en geheel emissievrij enkel op de elektromotor rijden. Dat maakt deze Golf TDI Hybrid tot een volledige hybride.

Meer informatie volgt spoedig

Op de Autosalon van Genève zal Volkswagen de Golf TDI Hybrid officieel onthullen. Nadere details en fotografie van de conceptcar wordt ook dan pas vrijgegeven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model