Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf Sportsvan

Nieuws: Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportsvan is 'Trekauto van het Jaar 2015'

23.04.2015

De Volkswagen Golf Sportsvan is na dagen vol tests door de ANWB bekroond met de titel 'Trekauto van het Jaar'. Daarmee verslaat hij de winnaar van vorig jaar, de Peugeot 308, die dit jaar ook weer meedeed.

Al sinds 1991 wordt er ieder jaar door de Kampeer & Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB een wedstrijd georganiseerd waarin een onafhankelijke jury de 'Trekauto van het Jaar' kiest. Dit jaar deden er 19 auto's mee en kwam de Volkswagen Golf Sportsvan 1.4 TSI als winnaar uit de bus.

Twee jury's
Het oordeel over de deelnemers wordt geveld door twee jury's, één die de rijkwaliteiten van de auto's beoordeeld en een niet-rijdende jury die kijkt naar het comfort en gebruiksgemak van de titelkandidaten. De 150 pk sterke Golf Sportsvan werd door de rijdende jury omschreven als een 'auto met de stabiliteit van een lagere personenauto en de ruimte van een MPV'. De niet-rijdende jury was vooral onder de indruk van de grote kofferruimte en de goed zittende stoelen.

Andere klassen
Hoewel de Sportsvan zich tot overall-winnaar liet bekronen, zijn er nog meer winnaars. De Trekauto van het Jaar-verkiezing kent namelijk vijf verschillende klassen. In de A-klasse was de Opel Corsa de beste, in de B-klasse wist de Peugeot 308 zijn titel wel te verdedigen, in de C-klasse ging de Ford Mondeo er met de winst vandoor en de Ford Kuga was de beste SUV. De Volkswagen Golf Sportsvan kwam uit in de MPV-klasse.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model