Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf R32

Nieuws: Volkswagen Golf R32

Abt Volkswagen Golf R32 met 370 pk

11.04.2008

De Volkswagen Golf R32 is de snelste Golf die ook uit Wolfsburg is gekomen. Volgens Abt-directeur Hans-Jürgen Abt biedt de V6-motor van de R32 daarmee de beste basis voor de sportiefste variant ooit. De Duitse tuner heeft de Golf R32 tot 370 pk weten te tunen.

De Volkswagen Golf R32 kan worden gezien als een sportauto verpakt in Golf-kostuum. Daarmee is de R32 geschikt voor elke dag, maar ook te dwingen tot sportieve prestaties. Abt Sportsline was van mening dat het nog wel een stapje beter kon. Dat zien we vooral terug aan het met 120(!) pk gestegen vermogen. Abt heeft daarvoor het motormanagement aangepast, een compressor kit gemonteerd en een watergekoelde intercooler ingebouwd. Daarmee wordt een vermogen van maar liefst 370 pk op de vier wielen overgebracht. Abt claimt daarmee een 0-100 km/h sprint in slechts 5,0 seconden wat 1,2 seconden sneller is dan de standaard Golf R32. De topsnelheid bedraagt 270 km/h.


Aangepast onderstel

Om dat vermogen de baas te kunnen is het onderstel voorzien van speciale veren en dempers. Bovendien staat de Abt R32 op 19 inch lichtmetalen wielen met lekker brede banden. Het uiterlijk is verder ongemoeid gelaten. Daarmee blijft het een sportauto in Golf-kleren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model