Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf R

Nieuws: Volkswagen Golf R

VW Golf R legt de lat hoger en hoger

15.04.2013

Volkswagen maakt de nieuwe Golf R krachtiger en lichter. En zoals het nu lijkt zal de viercilinder turbomotor tevens de 300 pk-grens overschrijden. Dat wordt feest!

'De nieuwe Volkswagen Golf R zou zomaar eens een vermogen kunnen hebben dat begint met een drie', laat een insider weten aan het Engelse Auto Express. En dat doet onze oren natuurlijk spitsen. We hebben zodoende onze illustrator een impressie laten maken en delen graag de feiten met je.

Sneller?
Zeker was al dat de auto in ieder geval meer dan de 270 pk´s van de huidige 'R' zou krijgen. Of de auto ook sneller is in de sprint naar 100 km/h is uiteraard nog niet bekend, maar aangezien hij lichter en krachtiger wordt zou hij nog wel eens een snellere of gelijkwaardige tijd ten opzichte van de Audi S3 neer kunnen zetten. Die gaat in 5,0 seconden naar de magische 100, de huidige Golf R doet daar 5,5 seconden over.

Plezieriger!
De pk's zullen gegenereerd worden door een 2.0 liter turbomotor die voor Golf R nog wat is gekieteld. De aandrijving geschiedt, net zoals in de voorgaande R, op alle vier de wielen. Een afslankkuur moet het pure rijplezier van de R naar een hoger plan tillen. De huidige werd nogal bekritiseerd door zijn te perfecte en daardoor haast klinische rij-eigenschappen.  

Twee of vier?
De Engelsen weten ons tevens te melden dat de vier uitlaten, die we al eerder op diverse prototypes zagen, ook op het productiemodel zullen worden doorgevoerd. De twee centraal geplaatste pijpen zullen volgens hen vervangen worden voor twee dubbele exemplaren aan weerszijden van de auto. Het lijkt erop dat Volkswagen probeert er alles aan te doen om de Golf R direct naast de Audi S3 te positioneren, deze beschikt ook over een viertal uitlaatpijpen. Zijn echte concurrentie komt uiteraard uit een andere hoek. Met name de nieuwe Ford Focus RS zal de Golf flink doen zweten.

We verwachten dat de Volkswagen Golf R zijn opwachting zal maken op de Frankfurt Motor Show in september en begin volgend jaar op de openbare weg te zien zal zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model