[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf R-Line

Nieuws: Volkswagen Golf R-Line

Volkswagen prijst Golf R-Line

28.05.2013

Geen geld voor een Volkswagen Golf R, maar wel verleid door zijn snelle looks? Opteer dan de R-Line uitvoering die de Duitsers ontwikkeld hebben voor de zevende generatie Golf. Een sportief pakket dat de Golf optisch verfraaid, maar niet meteen alle nadelen van de Golf R heeft.

Eind vorige maand werd de inhoud van het R-Line pakket al bekend gemaakt door Volkswagen. Toen werd duidelijk dat het pakket onder meer bestaat uit een 15 mm verlaagd sportonderstel, dakspoiler en zijskirts, nieuwe bumpers met een diffuser achter, een grille in hoogglans zwart en 17 inch lichtmetalen velgen. Ook binnenin worden de sportieve looks doorgezet met bijvoorbeeld een met leer bekleed, driespaaks multifunctioneel sportstuur, die eventueel uit te voeren is met schakelpaddles als je gaat voor een automatisch aangedreven Golf. Ook aluminium pedalen, diverse R-Line logo's en decorlijsten in uniek 'Black Lead Grey' maken deel uit van het pakket.

Motoren
De R-Line uitvoering wordt door Volkswagen op de Highline-uitvoering gebaseerd en heeft een vanafprijs van € 26.795,- voor de driedeurs-variant. Dat betekent dat iedere uitvoering een meerprijs van € 2.705,- heeft ten opzichte van de Highline-modellen. De Golf R-Line is leverbaar met vijf verschillende krachtbronnen, waarvan drie benzinemotoren en twee diesels. De 1.2 en 1.4 TSI motoren hebben respectievelijk 105 en 122 pk, waarvan de laatste tevens leverbaar is met 140 pk. In het dieselgamma staan zowel de 1.6 als 2.0 TDI op papier met respectievelijk 110 en 150 pk. Iedere krachtbron is leverbaar met automatische transmissie en is, met uitzondering van de 2.0 TDI met DSG-bak, te verkrijgen met 20% bijtelling bij zakelijk gebruik.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model