Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf R Evo

Nieuws: Volkswagen Golf R Evo

Volkswagen neemt 370 pk sterke Golf R Evo mee naar Beijing

24.01.2014

Volgens diverse bronnen is Volkswagen standvastig van plan een nog sterkere Golf te lanceren. In de wandelgangen word hij al als Golf R Evo betiteld en het vermogen zou op niet minder dan 370 pk komen te liggen.

Enkel een andere cilinderkop, een aangepast inlaattraject en een geherprogrammeerd motormanagement zou benodigd zijn om Volkswagen’s 2.0 liter TFSI uit de nieuwe Golf R tot 370 pk te persen. Het specifieke vermogen van de Golf R Evo komt daarmee op 185 pk per liter, een record dat nu nog in handen is van Mercedes-AMG. Dat bedrijf geeft onder andere de A 45 een output van 360 pk uit een geblazen tweeliter mee. Saillant detail: de motortechneut die daar verantwoordelijk voor wordt gehouden is heden bij Volkswagen werkzaam.

Lichter
Meer vermogen is slechts één kant van de immense prestatiedrang van de Golf R Evo, die aanvankelijk nog als concept door het leven zal gaan en verdacht veel trekjes ontleent van de eerder gepresenteerde Golf Design Vision GTI (op foto). Een lager gewicht is de andere kant. Het interieur is daarvoor gestript en als bijkomstigheden is er de toepassing van carbon carrosseriepanelen. Al met al zou de über-Golf hierdoor onder de 1.400 kilogram moeten duiken. En dat is dan weer een ietwat merkwaardig streven als je het ons vraagt. De weliswaar enkel voorwielaangedreven Golf GTI weegt op z’n zwaarst (in Performance-uitvoering voorzien van DSG) immers al nipt 1.300 kg en zeult bovendien de nodige luxe mee.

Binnenkort vast meer informatie over de Volkswagen Golf R Evo die tijdens de Beijing Motor Show zijn debuut beleeft.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model