Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf R Cabrio

Nieuws: Volkswagen Golf R Cabrio

Eindelijk: Volkswagen Golf R Cabrio

07.02.2013

Anderhalf jaar geleden presenteerde Volkswagen de Golf R Cabrio reeds als conceptcar. En we hebben dan ook met smart gewacht tot het productiemodel eindelijk zou verschijnen. Die is er nu, twee jaar na de presentatie van de gewone Golf cabriolet.

Laat betekent overigens niet minder gewenst, want de Volkswagen Golf R Cabrio is misschien wel de smakelijkste Golf tot nu toe. Allereerst natuurlijk vanwege die stoffen cabriokap die open kan zodat je de zon op de huid kan voelen branden. Ten tweede vanwege de potente aandrijflijn, een 2.0 liter TSI met 265 pk, standaard gekoppeld aan een DSG-automaat met zeven verzetten. Daar trek je niet je haren mee uit je hoofd, maar krachtig en daarmee snel is -ie zeker. Van 0 naar 100 km/h accelereren duurt niet langer dan 6,4 seconden en de topsnelheid reikt tot 250 km/h.

Blits
Kenners zullen al in de smiezen hebben dat de Golf R Cabrio niet exact dezelfde aandrijflijn heeft als de vierdeurs Golf R. Die heeft immers 270 pk en 4Motion-vierwielaandrijving. Volkswagen heeft voor de Golf R Cabrio de aandrijflijn van de Scirocco R gebruikt. Ook die laat zijn paardenkrachten los over de voorwielen, en dat zonder mechanisch sper. Het XDS-systeem van Volkswagen verdeelt de krachten over het linker- en rechtervoorwiel zodra dat nodig is. Of dat elektronische gestuurde sperdifferentieel ook op de Golf R Cabrio aanwezig is, is niet bekend. De Nederlandse specificaties worden later uit de doeken gedaan.
In de Duitse uitrusting vinden we hem niet terug. Daar is iedere Golf R Cabrio in ieder geval voorzien van 18 inch "Talladega" lichtmetalen velgen, een 25 mm verlaagd onderstel met R-ophanging en natuurlijk de specifieke bumpers waarmee je de blits maakt. Verder komt de cabriolet (bij onze oosterburen) met Bi-Xenon-koplampen met bochtverlichting, meerdere R-logo's, zwart gekleurde remklauwen, lederen sportstoelen, een 3-spaaks sportstuur, aluminium inlegstukken, alu-pedalen, Radio RCD 310, automatische airco en speciale vloermatten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model