Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Kia HabaNiro Concep

Nieuws: Kia HabaNiro Concep

Kia HabaNiro Concept: 4 vleugeldeuren en 480 kilometer

23.04.2019

Kia bouwt momenteel de e-Niro: een elektrische suv met een actieradius van 455 kilometer en een interieur dat naar onze smaak iets té conventioneel is. Dat laten de Kia-ontwepers zich geen twee keer zeggen. In de toekomst gaat het roer om en om een idee te krijgen welke koers het merk gaat varen, toont het een spraakmakend studiemodel: de HabaNiro.

De HabaNiro Concept rijdt op stroom en houdt dat 480 kilometer vol. Alle vier 20-inch wielen worden aangedreven, wat de HabaNiro genoeg grip geeft om door velden en bossen te rijden. Kia noemt de auto een ECEV, wat staat voor All-Electric Everything Car. Hij kan dus praktisch alles.

Vleugeldeuren
Alles? Heeft hij dan ook – wat zullen we eens bedenken – vier vleugeldeuren? Ja, dat heeft hij. Elk van de vier portieren scharniert omhoog open. Laat je aan één kant van de auto beide deuren open staan, dan ziet de HabaNiro eruit als een duif die wil knokken. Doordat een B-stijl tussen de voor- en achterportieren ontbreekt, ontstaat een enorme instapopening – ideaal voor oma. Het studiemodel bevat binnenin vier felrode stoelen.

Autonoom rijden
Tegenwoordig is een automerk bijna verplicht om met trots te verkondigen dat zijn studiemodel autonoom kan rijden. Kia doet daaraan mee en schetst een toekomstbeeld waarbij het stuur in het dashboard verdwijnt zodra de auto de besturing overneemt. Ook hypermodern: een camera houdt in de gaten waar de bestuurder naar kijkt en speelt daar handig om in. Kijkt hij naar rechtsboven, dan toont het head-up display groot het beeld van de 180 graden-achteruitrijcamera.

Kijk trouwens nog maar eens goed naar die vleugeldeuren, want die gaan het productiestadium vast niet halen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model