[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf Hybrid

Nieuws: Volkswagen Golf Hybrid

0% bijtelling voor Golf Hybrid

30.06.2011

Bij Volkswagen wordt hard gewerkt aan een uitgebreid gamma hybride-modellen. Eén van de speerpunten is een hybride op basis van de Golf. Die staat gepland voor eind 2012, begin 2013 en kan zomaar in aanmerking komen voor 0% bijtelling!

Naar aanleiding van een vraag via onze Twitter-pagina over de komst van de Golf Hybrid zochten we even contact met Volkswagen. Een woordvoerder van het Duitse merk liet ons weten dat er van de huidige Golf geen hybride meer op de markt zal komen. De nieuwe Golf, die eind 2012 zal worden gepresenteerd, wordt gebouwd op Volkswagen´s nieuwe MQB-platform. MQB staat voor Modularer Querbaukaste wat vrij vertaald een ´toolbox´ is waarin tal van componenten zitten die binnen de gehele groep uitwisselbaar zijn. Volkswagen, maar ook Seat, Audi en Skoda, kunnen daardoor relatief eenvoudig zowel hybrides, elektrische auto´s alsook CNG-modellen op de markt brengen.

Benzinemotor
In tegenstelling tot eerdere mededelingen zal Volkswagen de Golf Hybrid gaan bouwen met een TSI-benzinemotor en een elektromotor. Geen TDI-dieselmotor dus zoals in de eerder gepresenteerde Golf TwinDrive. Het is aannemelijker dat Volkswagen kiest voor de techniek die men deze week in 20 Golf Variant´s heeft gepresenteerd. Deze TwinDrive-technologie beschikt over een elektromotor waarmee tot 57 km geheel elektrisch gereden kan worden tot een maximumsnelheid van zelfs 120 km/h. Deze zogenaamde plug-in hybride kan daarmee als een geheel elektrische auto worden gereden in bijvoorbeeld de stad, maar ook op de snelweg. Voor tal van forezen zal de benzinemotor er niet eens aan te pas komen. Om toch een acceptabele actieradius te kunnen behalen schakelt de 1.4 TSI benzinemotor bij zodra er meer vermogen gewenst is of de accu´s leeg zijn. In totaal kan er dan 900 km met de Golf Hybrid worden gereden. Het verbruik is indrukwekkend want Volkswagen schat 2,1 l/100 km in. Dat is overigens wel gemeten volgens een specifiek voor dit soort auto´s ontwikkelde methode. Het belangrijkste nieuws is echter dat het resulteert in een CO2-uitstoot van 49 g/km en daarmee zou het model niet alleen worden vrijgesteld van wegenbelasting en BPM, maar ook in aanmerking komen voor 0% bijtelling!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model