Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTI

Nieuws: Volkswagen Golf GTI

VW Golf GTI van Abt is woesteling

31.07.2013

Vergeet de Volkswagen Golf R maar, Abt heeft met de VS4 een prima voorbode. De op de Golf GTI gebaseerde Abt VS4 lijkt nu al te kunnen wat die Golf R straks gaat presteren.

Volkswagen legt de laatste hand aan de nieuwe Golf R om hem op tijd klaar te krijgen voor zijn onthulling tijdens de IAA in Frankfurt. Onder de kap vermoedelijk een 2.0 liter TFSI die om en nabij de 300 pk uitspuugt en dat traditioneel loslaat over alle wielen de wielen via 4Motion. Dat is zwaardere techniek dan enkel voorwielaandrijving, maar heeft daarentegen een gunstiger effect op de wegligging. Tenminste, dat was altijd wel zo. Maar met ingang van de nieuwe Golf GTI Performance zijn we daar niet zo zeker meer van. Die beschikt namelijk over een elektromechanische sper tussen de voorwielen en is tot verbazingwekkende dingen in staat om de GTI snoeihard en snaarstrak een bocht door te sleuren. Kortom, vierwielaandrijving lijkt overbodig te zijn geworden.

290 of 300 pk
De Abt VS4 wekt zodoende de indruk minstens zo snel te zijn als de aanstormende Golf R. Hij is immers gebaseerd op de (lichtere) Golf GTI en beschikt over nagenoeg hetzelfde vermogen als die naderende über-Golf. De VS4 spuwt 290 pk wanneer hij is gestoeld op de 220 pk sterke GTI. Wordt de GTI Performance met af-fabriek 10 pk meer (230 pk) als donor gekozen, dan tikt het vermogenskromme de 300 pk aan. En Abt laat weten dat er nog meer varianten in de pijplijn zitten. Met zoveel vermogen is die eerdergenoemde optionele sper helemaal aan te raden. Je krijgt er (van Volkswagen) bovendien meteen grotere en gekleurde remschijven bij. Hoeft Abt die niet meer te verven en enkel nog een likje her en der op de carrosserie te smeren. Wat kan het leven toch heerlijk simpel zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model