Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTI

Nieuws: Volkswagen Golf GTI

Volkswagen werkt aan lichtgewicht Golf GTI

16.09.2012

Met een nieuwe Golf komt een nieuwe GTI, een wet van Meden en Perzen. Volkswagen wil de nog niet onthulde zevende generatie GTI wat extra’s geven door kilo’s weg te nemen.

Met de onthulling van de zevende generatie Volkswagen Golf nog op ons netvlies wordt er alweer vooruit geblikt op alle varianten die de komende periode zullen gaan volgen. Zo kunnen we zonder twijfel nog een Variant, Plus, GTI en R gaan verwachten. Voor de liefhebbers zijn het vooral de laatste twee die de aandacht opeisen en voor echte puristen specifiek de GTI. Deze heeft namelijk vanaf de eerste generatie tot de verbeelding gesproken en menig hart weten te veroveren.

Carbon
Volkswagen gaat deze harten verder in vervoering brengen want naast de reguliere GTI zal waarschijnlijk een Carbon Golf GTI op de markt komen. Deze limited edition zou volledig gefocust zijn op gewichtsbesparing en mogelijk in 2014 in de showroom staan ter ere van het 40-jarig bestaan van de Golf. Door onder andere de vloer en voorste deel van de carrosserie van aluminium te maken en in het dak uitsluitend koolstofvezel te gebruiken moet er 200 kg bespaard kunnen worden. Combineer dit met dezelfde 2.0 liter turbomotor als in de reguliere GTI en de 0-100-tijd zou zomaar onder de zes seconden kunnen duiken. In de loop van 2013 horen we of deze spectaculaire vooruitzichten ook werkelijkheid worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model