Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTI

Nieuws: Volkswagen Golf GTI

Oettinger pept VW Golf GTI op

05.08.2013

De Volkswagen Golf GTI vormt een oh zo geliefd tuningsobject. En daar kan tuner Oettinger niet op achterblijven. Zij tuneden een Golf GTI tot behoorlijke hoogte.

De Volkswagen Golf VII GTI beschikt in Performance-uitvoering over een elektromechanisch sper tussen de voorwielen. Dit vernuftig stukje techniek zorgt ervoor dat het stuurwiel niet uit je handen wordt geslagen als je vol uitaccelereert en gaat bovenal ongewenst onderstuur uit de weg. De 230 peekaa's onder de kap worden met dat sper optimaal benut. Maar hoe zal dat zijn als er 350 pk richting de voorbanden wordt gestuurd? Want dit vermogen heeft Oettinger namelijk voor hun Golf GTI voor ogen. Lieve hemel!

Normale versie
De wilde plannen van Oettinger zijn bizar genoeg ook nog eens gestoeld op de normale GTI. En deze 220 pk sterke basisversie is af-fabriek niet bedeeld met zo'n sperdifferentieel. Die levert Oettinger liever zelf aan, samen met een set stijvere verlagingsveren, vier instelbare dempers, een sterkere koppeling en krachtigere remmen. Ook door de levering van een grotere intercooler, een ander luchtfilter en een sportuitlaatsysteem moet het alsnog goedkomen, meent Oettinger. Toch blijven we medelijden hebben met de banden. Over rubber gesproken. Dat is bij Oettinger te verkrijgen rondom 19 inch velgen. Vanaf eind dit jaar zal de tuner een lichtgewicht 10-spaaks wiel introduceren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model