Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTI

Nieuws: Volkswagen Golf GTI

Nieuwe Golf GTI gepresenteerd

27.02.2013

Met de conceptcar in Parijs vormt de onthulling van de nieuwe Volkswagen Golf GTI feitelijk puur een formaliteit. De meeste details kenden we dan ook al. Volkswagen maakt ons zodoende blij direct een richtprijs van de nieuwe Golf GTI te noemen: € 33.500,-.

Met een nagenoeg productierijpe conceptversie in Parijs, afgelopen september, wisten we al grotendeels hoe de zevende generatie van de GTI er uit zou komen te zien. Nu het productiemodel daadwerkelijk is onthuld in de aanloop naar zijn debuut in Genève, blijkt dat de verschillen zelfs met onder een loep lastig te zien zijn. Tot aan de interne techniek aan toe.

Twee versies
Volkswagen levert de nieuwe Golf GTI in twee uitvoeringen: als basisversie met 220 pk en een snellere versie met 230 pk voorzien van het Performance pack. Normaliter bedraagt de topsnelheid 246 km/h en weet de auto een verbruik van 6,0 l/km te realiseren. Daarmee is de nieuwe GTI een stuk zuiniger dan zijn voorganger, die 7,3 l/km verbruikte. De versie met Performance pack noteert 6,4 l/100 km, maar stelt daar een hogere top tegenover, namelijk 250 km/h. Sprinten van 0 naar 100 km/h gaat in beide versies even snel; in 6,4 seconden sleurt de turbomotor de 1.251 kilogram zware Golf naar 100 km/h. Standaard dient er zelf gepookt te worden, een DSG-automaat met zes trappen is optioneel verkrijgbaar. Opvallend is dat de GTI met automaat minder schoon is (148 g/km) dan de versie met handbak (139 g/km). Voorheen was dat steevast anders om.

Vanaf mei leverbaar
Van binnen en buiten is duidelijk te zien dat je met een hete Golf te maken hebt. Dubbele uitlaten, rode remklauwen, zijskirts en LED-verlichting onderscheiden de auto van buiten. Van binnen komt de bestuurder 'thuis' in sportstoelen met ruitbekleding, sportstuur, rode sfeerverlichting en RVS-pedalen. Eerst zien dan geloven? Vanaf mei staat de nieuwe Golf GTI bij de dealer en kun je hem zelf bewonderen, tenzij je volgende week naar de Autosalon van Genève gaat, want daar staat hij ook al. Bestellen kan vanaf maart, nadat de definitieve prijzen bekend zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model