Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Golf GTI

Nieuws: Volkswagen Golf GTI

Eerste beelden Golf VII GTI op straat

26.09.2012

Volkswagen heeft de nieuwe Golf GTI niet tot vanavond kunnen vasthouden tot de officiële VAG-avond voorafgaand aan de autobeurs in Parijs. De eerste beelden van het model zijn reeds op internet beland.

Volkswagen's primeur op de morgen van start gaande Autosalon van Parijs 2012 valt nog onder de noemer 'concept' maar dit is gewoon de nieuwe Golf GTI zoals die in de loop van 2013 bij de dealers zal staan. De sportieve details van de zevende generatie borduren voort op dat van de generatie daarvoor met zoal meerdere dunne spijlen aan de uiteinden van de aangedikte voorbumper. Aan de achterzijde oogt de GTI tevens vertrouwd met opnieuw een subtiele diffuser en op elke hoek van de auto één uitlaatsierstuk. Nieuw exterieurdetail is het doorlopen van de sierstriping van de grille in de koplampunits. We gaan ervan uit dat dit behoort aan de conceptversie maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat het productiemodel dit ook heeft.

Jacky is er weer partij
Wie wel eens in de zesde generatie heeft plaatsgenomen zal in de GTI Concept niet overdonderd worden door nieuwigheden. Volkswagen heeft de historische GTI-kenmerken weer toegepast zoals de geruite Jacky-bekleding en een versnellingspookknop dat lijkt op een golfbal. De aankleding ligt geheel in lijn met de verwachtingen met daarnaast diverse met leder beklede details.

220 of 230 pk
Hoewel we nog niet over officiële informatie beschikken, moet de Golf GTI Concept over een tweeliter TFSI-turbomotor beschikken met 220 pk en 280 Nm aan koppel. Een bescheiden winst ten opzichte van het uitgaande model dus. Voor net dat beetje extra wenst kan 10 pk en 70 Nm bijbestellen. Het verbruik van de nieuwe GTi bedraagt naar verluidt overigens 6,6 l/100 km. Meer weten? Houd dan deze website vanavond in de gaten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model